Fortuna/Delta Logistiek A1 tegen DSC A1 en Groen Geel A1

14 april: Fortuna/ Delta Logistiek A1 – DSC A1: 27-13 Goede winst A1

De A1 won vorige week de eerste wedstrijd na de Ziggo finale makkelijk van DSC. Met slechts 1 veldtraining in de benen moest er worden aangetreden tegen DSC A1, een ploeg waar de A1 het vaak lastig tegen heeft. Dit keer was de A1 na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd echter heer en meester. Erg knap om zo’n prestatie neer te zetten nadat je een week ervoor nog in de zaal speelde. Tot 5-4 zaten de ploegen nog dicht bij elkaar maar hierna ging het via 8-4 en 9-5 naar een 11-6 ruststand. Na de rust ging de A1 lekker los met veel doelpunten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk bij een prachtige 27-13.

21 april: Groen Geel A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 24-22 Terechte nederlaag

Dit weekend was Groen Geel de tegenstander van de A1. Groen Geel staat er op het veld niet goed voor en heeft dus nog punten nodig en uiteraard gingen ze er op deze warme dag vol in. Fortuna was in de eerste helft erg slordig met veel plaatsfouten en misverstanden. Daarnaast werd er in 1 vak erg weinig gelopen en dus was het lastig om tot goede kansen te komen. Verdedigend werd er soms erg veel risico genomen wat enkele makkelijke tegengoals opleverde. Tot aan 9-8 bleef de A1 er nog wel aan hangen maar toen ging het naar 12-8. Groen Geel hield deze voorsprong vast tot de rust: 14-10.

Na de rust een iets beter Fortuna dat probeerde aan te sluiten. Dit lukt ook bij 17-16, 18-17, 19-18 en 22-21 maar helaas kreeg de A1 verdedigend relatief makkelijk goals (stippen, doorlopen, korte kansen) tegen en dus kon er net niet gelijk gemaakt worden. Uiteindelijk behaalde Groen Geel een terechte 24-22 overwinning.

Voor de A1 staan nu twee belangrijke wedstrijden op het programma, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen koploper Oranje Wit en de week erna een uitwedstrijd tegen nummer 3 DeetosSnel. Succes A1!