Fortuna/ Delta Logistiek A1 – TOP/ SolarCompleet A1: 17-11 De A1 wint verdedigende wedstrijd

Fortuna A1 won deze zaterdag de naar voren geschoven returnwedstrijd tegen TOP A1. Waar het in de uitwedstrijd nog een spannende wedstrijd was bleek TOP dit keer, op de eerste tien minuten na, niet bij machte er een spannende wedstrijd van te maken. In een wedstrijd waar de verdedigingen overheersten werd het 17-11 voor Fortuna.

In de beginfase gaat de wedstrijd gelijk op maar na de 3-3 scoort Fortuna enkele minuten niet en na tien minuten spelen is het TOP dat het eerste gaatje slaat en op een voorsprong van 3-5 komt. Vervolgens schroeft Fortuna de verdedigende druk flink op. TOP komt vaak in tijdnood en komt niet meer tot goede kansen en schoten. Fortuna komt dan gelukkig aanvallend wat beter in de wedstrijd en ze weten vier goals achter elkaar te scoren en bij 7-5 neemt TOP met nog iets meer dan acht minuten te spelen een time-out. Na de time-out gaat de score naar 8-6 waarna Fortuna in de laatste vijf minuten voor rust uitloopt naar 12-6 (waarbij de laatste goal een seconde voor rust binnenvalt).

Na de rust lijkt het er aanvallend op dat alle spelers in de rust een broodje kroket hebben genuttigd want er wordt nagenoeg niet gescoord. Uiteraard komt dit door de goede verdedigende druk van beide teams, maar er zijn veel misverstanden en onzorgvuldigheden. Veel ballen gaan over de zijlijn en de afronding is matig.  Na zes minuten scoort Fortuna dan toch de 13-6 waarna TOP met een buzzerbeater de 13-7 maakt. Er zijn dan nog zestien minuten te spelen. Vervolgens blijft deze stand tot acht minuten voor tijd staan. In deze laatst acht minuten vallen er toch nog acht doelpunten, netjes verdeeld over beide teams. Het einde komt dus bij 17-11.

Belangrijke punten voor de A1 zo vlak voor de kerstperiode. In het nieuwe jaar wacht op 6 januari een uitwedstrijd bij Nieuwerkerk.

Succes voor alle spelers die actief zijn op de Challenge. Doe je best.