Fortuna/ Delta Logistiek A1 – Vitesse A1: 34-14 Ruime zege voor de A1

Wind en regen was er aangekondigd en dat bleek ook het geval. Wind was er constant en regelmatig kwam er ook regen voorbij. Ondanks dit matige weer speelde de A1 een prima wedstrijd en scoorden ze er lustig op los. Vitesse kon geen moment aanhaken en uiteindelijk stond er een mooie 34-14 op het scorebord.

Goed nieuws want Manon kon na weken afwezigheid door een blessure weer starten. Angelo was nog niet helemaal fit en kon dus helaas niet spelen. Fortuna begint prima aan de wedstrijd en al snel staat het 3-0. Er volgt even een fase dat het aanvallend niet lukt waarna Vitesse de 3-1 maakt. Hierna volgen de scores elkaar wat sneller op en via 6-2 en 8-4 staat het met zo’n 12 minuten te spelen 10-6. Hierna gaat Fortuna een versnelling hoger spelen en loopt de A1 uit naar 14-6. Dit tempo houdt de A1 vol tot de rust en die rust komt uiteindelijk bij 20-9.

De eerste vier goals na de rust zijn van Fortuna voordat Vitesse, dat overigens in de hele wedstrijd in totaal 5 strafworpen mist, de 24-10 scoort. De tweede helft kent voor de A1 ten opzichte van de eerste helft soms wat moeilijke fases maar ondanks dat breidt de A1 de voorsprong gestaag uit. Via 27-10 en 30-12 eindigt de wedstrijd bij 34-14. Een knap aantal doelpunten en weer twee punten erbij.

Volgende week de laatste wedstrijd op het veld voordat we lekker naar binnen gaan. Om 15.30 uur speelt de A1 in Capelle tegen KCC. Succes A1!

Tekst: Erik Snaphaan