Fortuna/Delta Logistiek B1 plaatst zich voor play-offs

Vorige week had Fortuna B1 zich in de thuiswedstrijd kunnen plaatsen voor de play-offs. Die Haghe B1 bleek echter met 12-18 te sterk. Dit was de eerste nederlaag van dit seizoen en dit moest er natuurlijk een keer van komen.

Gisteren de derby tegen Avanti B1. Zonder sluipschutter Roos, want die had woensdag een stevige operatie ondergaan wat haar enkele maanden aan de kant zal houden. Beterschap Roos en we hopen dat je sterker en fitter terug komt dan ooit!!

Mila was haar vervanger en die had in de voorgaande weken al aangetoond het niveau prima aan te kunnen en dat was gisteren niet anders. De vakken waren volledig door elkaar gehusseld en dit was in de eerste helft te merken. Veel misverstanden, plaatsfouten en schotklokoverschrijdingen. Hierdoor kon Avanti B1, dat nog in een hevige strijd om handhaving is verwikkeld, de schade beperkt houden zonder dat de ploeg uit Pijnacker aanvallend echt gevaarlijk kon worden. De ruststand was 6-4.

Na de thee een veel scherper Fortuna B1. Het tempo ging omhoog en er werd veel beter geschoten en geselecteerd als in de eerste helft. Uiteindelijk zou de B1 in de tweede helft nog 17 keer scoren. Ook Avanti wist nog negenmaal te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in een duidelijke 23-13 overwinning voor de ploeg van trainers/coaches Luca en Tommy.

Een gedeelte van de ploeg toog ’s avonds nog naar Den Haag om de kraker tussen Die Haghe B1 en KZ B1 te aanschouwen. Puntverlies van Die Haghe zou Fortuna B1 een plek in de play-offs opleveren. Een zenuwslopende kraker volgde waarbij Die Haghe met minder dan een minuut te spelen op 19-19 een strafworp miste en KZ uiteindelijk in de slotseconden met 19-20 wist te winnen. Grote vreugde bij zowel KZ als Fortuna, want beiden ploegen plaatsen zichzelf hiermee voor de play-offs.

Fortuna heeft nog 2 wedstrijden om naar de topvorm toe te groeien, waarbij mogelijk pas in de laatste wedstrijd tegen KZ B1 beslist zal worden wie van beiden zich poulewinnaar mag noemen en daarmee het thuisvoordeel in de play-offs krijgt.

Gefeliciteerd Fortuna B1 en staf met deze knappe prestatie!!