Fortuna/Delta Logistiek B1 wint ruim van Maassluis B1

Fortuna/Delta Logistiek B1 is de competitie met wisselende resultaten begonnen. De uitwedstrijden tegen het sterke PKC B1 en KCC B1 werden verloren. Tegen middenmoter KOAG werd gelijk gespeeld en van rode lantaarndrager De Meervogels B1 werd ruim gewonnen. Vandaag de wedstrijd tegen Maassluis B1.

Ook bij Fortuna/Delta Logistiek B1 veel nieuwe gezichten. Marlies kwam over vanuit de B2 en vanuit de succesvolle C1 van vorig seizoen maakten Brad, Noek, Merijn en Milan & Lucas de overstap. Een B1 met vijf 1e jaars en dit betekent dat ze het soms fysiek wat zwaarder hebben. Maar dat is niet zo heel erg. Goed voor de ontwikkeling en kampioen worden is altijd leuk maar geen doel op zich.

Vandaag de wedstrijd tegen Maassluis B1. Bij winst kan de blik gericht worden op de bovenkant van de ranglijst. Een eventueel verlies zou betekenen dat de onderkant van de ranglijst angstig dichtbij komt. Een plekje bij de bovenste vier ploegen moet zeker tot de mogelijkheden behoren gezien het vertoonde spel in alle wedstrijden tot nu toe.

Vandaag tegen Maassluis B1 een valse start. Twee aanvallen van Maassluis en even zoveel goals: 0-2 achter.
Maar Noek is de laatste wedstrijden lekker op schot en scoorde direct tegen waarna bij 3-3 de aansluiting weer werd gevonden. Goede goals van Lucas, Brad en Jill zorgden voor een eerste gaatje (6-3) en Maassluis lag al bijna op het ruggetje. Ze stribbelden met de 6-4 nog even tegen maar in het tweede kwart was er plotseling een fase dat alle schoten van Fortuna B1 goed vielen. Via Amy, Thomas en Brad naar 9-4 en toen ook de schoten van Milan en Lucas voor de 10-4 en 11-4 er in waaiden, leek een monsterscore in de maak.

Plotseling kwam echter de klad er in. Veel opeenvolgende aanvallen met foute schotkeuzes en passfouten waardoor Maassluis zich vlak voor rust nog weer kon oprichten. Met een 11-7 voorsprong ging Fortuna B1 de rust in. Op zich natuurlijk helemaal niets aan de hand maar wel zonde dat de concentratie vlak voor rust even wegviel. Ook de eerste aanvallen na rust leverden passfouten en misverstanden op maar de verdediging hield het erg goed dicht met goede onderscheppingen van Marlies en Amy. Maassluis bleek teveel afhankelijk van een paar individuen om het Fortuna B1 echt lastig te maken.

De scoringsmachine kwam weer op gang en toen Jill en Thomas de stand naar 14-8 en 15-8 tilden, was de wedstrijd definitief beslist. Zeker toen een heer van Maassluis er met een vervelende enkelblessure uit moest en er geen vervanger voor handen bleek te zijn. In één vak 4 tegen 3 waarmee de wedstrijd eigenlijk over was. Fortuna B1 had wat moeite om zich hier op in te stellen maar uiteindelijk werd het verschil nog iets vergroot.

Bij 23-13 floot de scheidsrechter voor het einde. Een degelijke overwinning voor Fortuna B1 dat de blik naar de bovenkant van de ranglijst kan richten. Volgende week de thuiswedstrijd tegen ONDO B1 dat het verrassend goed doet en pas 1 keer heeft verloren. Aan Fortuna B1 de schone taak om het verschil volgende week terug te brengen tot 1 punt!! Succes!!