Fortuna/Delta Logistiek B2 laat koploper volledig kansloos

Fortuna/Delta Logistiek B2 begon de competitie (helaas) met twee nederlagen, maar de laatste twee competitieweekenden is de weg omhoog ingeslagen. Weidevogels B1 en DES B1 werden aan de zegekar gebonden en met name het aantal gescoorde doelpunten stemde tot tevredenheid. Waar we in de eerste wedstrijden niet verder kwamen dan 11 en 7 goaltjes, werd de korf in de wedstrijden tegen Weidevogels en DES respectievelijk 16 en 15 keer doorboord.

Gisteren de wedstrijd tegen het nog ongeslagen Vriendenschaar B1. Zij waren reeds kampioen maar wilden dit voor eigen publiek natuurlijk nog wel even met een mooie wedstrijd bekronen. Voor ons is de 2e plaats in de poule een doel geworden. De beste nummers 2 plaatsen zich ook voor de kampioenspoule die recht kan geven op promotie naar de 1e klasse. En als we zo vooruit blijven gaan als de laatste weken…… dan weet je het na de zaal maar nooit tot wat voor moois dat kan leiden.

Maar goed….. zo ver is het nog lang niet. Allereerst de wedstrijd tegen Vriendenschaar. Probleempje bij de tegenstander is voor ons dat ze een heer hebben van 2 meter 68. Die van ons zijn ongeveer een meter korter. Aan Lars van Peij en zijn vak de schone taak om deze reus te bestrijden. Fortuna B2 begon voortvarend. Lars Nennie en Lars van Zwet (daarmee hebben we alle Larsen gehad) zorgden al snel voor de 0-1 en 0-2 met loepzuivere afstandsschoten. Daarna duurde het echter veel te lang voordat we door konden drukken. In de verdediging hadden we alles onder controle. Druk op de ballijnen en goed voorverdedigen zorgden er voor dat Vriendenschaar ver van de korf werd gedwongen. De verre schoten van hun heren werden door Evelijn en Sophie (die beiden erg sterk speelden) keurig netjes eruit gehaald.

Zaak was wel even om het eigenlijk voor rust al te beslissen maar het duurde erg lang voordat onze 2e aanval tot scoren kwam. Verkeerde kant aansluiten, te laat er tussen, tegen een hand aangooien en passfouten…… iedere keer ging er net iets mis waardoor we niet tot goals kwamen. De reeds eerder genoemde lange heer maakte het nog eens extra lastig omdat Lars van Peij daardoor maar moeilijk vanuit de korf kon spelen. Uiteindelijk waren het Olaf en Esther die met afstandsschoten de ban braken (0-3 en 0-4). Daarmee was het hek van de dam. Nog voor rust werd de voorsprong uitgebreid naar 0-6.

Dat is toch wel lekker als je tegen de koploper in de kleedkamer zit met een 0-6 voorsprong. Maar eigenlijk was de coach niet eens tevreden. Verdedigend ging het prima. Vriendenschaar dwingen tot afstandsschoten onder druk en de bal eruit stelen als het kan zonder onnodige risico’s te nemen. Aanvallend had het echter veel beter gekund. In de eerste helft hadden we er zeker 10 moeten scoren. Gelukkig bleek dat Fortuna B2 haar kruit droog had gehouden voor de 2e helft. Direct na rust scoorde Olaf de 0-7 en snel daarna Myrthe met een mooie korte kans (snel geschoten, prima!!!) de 0-8. Pas bij 0-9 wist Vriendenschaar (na ongeveer 35 speelminuten) de korf voor de eerste maal te doorboren (1-9).

Fortuna B2 was echter niet meer te houden. Esther en Olaf kregen nog een paar strafworpen mee die door Lars van P onberispelijk werden benut. Lars van Zwet was weer lekker op schot en Sophie stond uitstekend te rebounden. Evelijn maakte nog een hele mooie doorloopbal uit de ruimte op een pass van Lars van Zwet maar die bal rolde helaas net aan de verkeerde kant van de mand eraf. In de slotfase werden de reserves Chloë en Martijn ook nog even in gebracht om mee te genieten van dit teamsucces. Laatstgenoemde bekroonde zijn invalbeurt door zijn eerste schot tot doelpunt te promoveren. Hij bracht daarmee de eindstand op 6-17.

Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen DES B1. Thuis werd er gewonnen maar dit ging niet heel eenvoudig dus dit wordt weer een lastige pot. Maar als we de lijn van de laatste weken kunnen doortrekken moet het mogelijk zijn. We moeten nog veel beter kunnen. Er verdwijnt nog wel eens een balletje over de zijlijn en we schieten nog te vaak op de verkeerde momenten. Maar er wordt op de training keihard gewerkt en de teamspirit is goed. Dat is leuk om te zien!! Op naar Biesland volgende week voor hopelijk opnieuw een overwinning. We spelen 15.30 uur. Er zijn nog kaarten.