Fortuna/Delta Logistiek B2 slaat dubbelslag tegen de Eibers

Fortuna/Delta Logistiek eindigde de zaalcompetitie helaas als laatste met slechts 2 wedstrijdpunten, maar toch kijken we als coaching-staf redelijk tevreden terug op het zaalseizoen. We waren helaas in een veel te sterke poule ingedeeld met allemaal B1-ploegen maar er waren toch meerdere wedstrijden (KVS thuis, Valto thuis, Refleks uit en thuis) dat we heel dicht bij winst of een gelijkspel waren maar toch nipt aan het kortste eind trokken. Het veldspel was bij vlagen echter best wel goed. Maar het grootste probleem is dat we het fysiek vaak afleggen en je kunt nog zo leuk combineren, maar als ieder gemist schot door een tegenstander wordt afgevangen dan wordt het toch wel lastig.

Op het veld echter weer nieuwe ronden, nieuwe kansen. De eerste wedstrijd werd Dubbel Zes B1 vrij eenvoudig met 17-5 verslagen. Maar de week daarna tegen ODO B1 uit speelden we erg matig en verloren in de dying-seconds (na vlak daarvoor zelf een strafworp te hebben gemist….) met 13-12. Dat was natuurlijk een domper, maar vorige week tegen HKV/Ons Eibernest B1 haalden we revanche op onszelf. Eibers B2 kon het tot 3-3 nog bijbenen, maar daarna ging de gashendel open. Het lukte ons erg goed om veel wisselingen op de rebound te maken, waar we veel kansen uit haalden. Daarnaast schoten we al die kansen ook tegen een behoorlijk percentage af en dit resulteerde in een prachtige 7-21 overwinning.

Vandaag de return tegen datzelfde Eibernest B2. We wisten wel dat ze zichzelf niet zo eenvoudig af zouden laten slachten als de week daarvoor. We wisten ook dat ze vast wel met een plannetje zouden komen. En dat plannetje kwam er. De technische leiding van Eibernest B2 kwam op het lumineuze idee om strak achter te gaan verdedigen.
Niet eventjes. Maar de hele wedstrijd tot 3 minuten voor tijd. Niet op een paar mensen. Maar zowel de mannen als de vrouwen. Niet een beetje achterverdedigen, maar extreem achterverdedigen. Een tactiek waar we als Fortuna B2 zijnde op de training nog geen seconde aandacht aan hebben besteed. Oplossen om toch de rebound te krijgen?? De B2-ers hebben er nog nooit van gehoord. Niet omdat de trainers daar geen zin in hebben, maar simpelweg omdat de trainers vinden dat er andere veel belangrijkere zaken zijn om bij de kinderen aandacht aan te besteden en te ontwikkelen. Laten we ons maar niet teveel bemoeien met de jeugdopleiding van andere clubs want we hebben onze handjes al vol aan onze eigen jeugdopleiding. Maar als ik trainingscoördinator van de Eibers zou zijn dan zou ik er wel iets van vinden.

Enfin, terug naar de wedstrijd. Na 2 minuten een time-out genomen en de kids uitgelegd wat de bedoeling was. We schoten genoeg korte kansen er in om de gehele 1e helft toch langzaam aan een voorsprong te kunnen bouwen. Vooral door ook zelf goed te verdedigen. Bij rust was het 8-4. In de rust aan de kids uitgelegd dat we de tactiek van de Eibers B2 eigenlijk maar als een compliment moesten ervaren. Je volledige strijdplan afstemmen op Fortuna B2 om te proberen een wedstrijd te winnen. Een groter compliment kunnen we bijna niet krijgen.

Eibernest B2 probeerde nog wel in de 2e helft het gaatje te dichten door twee B1-spelers in te brengen. Maar ook dat mocht niet baten. Op de belangrijke momenten pikten we onze goaltjes mee. Een mooie goal met 1 hand van Lars van Peij was eigenlijk wel het hoogtepunt van de wedstrijd. Esther gooide met een afstandsschot voor 12-8 de wedstrijd in het slot. In de slotfase mocht Eibernest B2 nog tweemaal scoren waardoor de eindstand 12-10 werd.

Conclusie: geen wedstrijd waar de kinderen veel plezier uit gehaald hebben. Of de Eiber-kids wel een leuke wedstrijd hebben gespeeld, zullen we helaas nooit weten. We hebben hem gelukkig gewonnen, anders is het dubbel frustrerend en we gaan deze week weer lekker trainen op voorverdedigen en druk geven. Mochten we volgende week de uitwedstrijd bij Dubbel Zes winnen dan zal de thuiswedstrijd tegen ODO B1 beslissend zijn voor het kampioenschap. Dat zou een mooie manier zijn om dit seizoen met de B2 af te sluiten.

Vandaag waren we in ieder geval super trots op de ploeg dat ze op een goede manier hebben gedeald met een spelvorm waarvan ze het bestaan nog niet wisten.