Fortuna/Delta Logistiek B2 begon het seizoen wat moeizaam maar inmiddels is de tweede overwinning binnen gesleept en lijkt de schwung er een beetje in te komen. Zoals gebruikelijk weer veel nieuwe gezichten dit seizoen in de B2. Sophie kwam over van VEO. Lars van Zwet en Olaf maakten de overstap vanuit de C2. En Esther komt door vanuit de C1.

In de wetenschap dat we nog 2 Larsen over hebben van het team van vorig jaar (Van Peij en Nennie), maakt dit een totaal van 3 Larsen in één team. Trainers Mark en Peter hebben dit jaar al een stevige uitdaging, maar de uitdaging wordt alleen maar groter doordat er telkens verwarring is welke Lars precies wordt aangesproken…..

Maar goed…. dat terzijde. Terug naar de belangrijkere zaken. En dat zijn de wedstrijden. Tijdens het Leo Geluk toernooi werd er alleen gewonnen van Avanti B2 en tegen DVO B2 en PKC B2 werd er ruim verloren. Die waren duidelijk een maatje te groot. Ook de competitie begon moeizaam. We spelen tegen allemaal B1-ploegen met veel 2e jaars spelers en daar hebben we het fysiek heel zwaar tegen. We zullen dus andere middelen dan een sterke rebound moeten gebruiken om de aanval van de tegenstander te ontregelen en om in onze aanval tot kansen te komen. Een kleine uitdaging voor de technische staf….

Verdedigend ging het vanaf het begin eigenlijk wel goed. Veel druk op de ballijnen en daar blijken toch veel tegenstanders moeite mee te hebben. Het scoren wilde alleen niet zo lukken. Van Vriendenschaar B1 werd er met 11-13 verloren in de eerste wedstrijd en in de tweede wedstrijd bleek Weidevogels B1 met 7-8 te sterk.

Niet direct de uitslagen die we vooraf in gedachten hadden. Maar er wordt hard gewerkt op de trainingen en iedereen is positief naar elkaar dus dan is het wachten tot de resultaten gaan komen. Vorige week moest er voor de tweede opeenvolgende week worden aangetreden tegen Weidevogels B1 (bijzondere competitieplanning). We kwamen direct met 0-2 en 1-3 voor en hadden het initiatief in de wedstrijd. Dit hebben we de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven al duurde het wel vrij lang voordat de wedstrijd definitief in ons voordeel werd beslist. Uiteindelijk wonnen we met 10-16. Super lekkere overwinning. Zeker omdat we de week er voor eigenlijk tegen dezelfde ploeg de bal er maar niet in kregen en met 7-8 verloren.

Vandaag de wedstrijd tegen DES B1. Ook hier behoorde een overwinning tot de mogelijkheden. Maar de Biesland-formatie bleek een taaie noot om te kraken. Het eerste kwartier was DES de bovenliggende ploeg, maar Esther was weer lekker op schot en mede door haar goals gingen we met een 8-7 voorsprong de rust in. In de rust hebben we met elkaar afgesproken dat we als vak de heer van Lars van Peij moeten uitschakelen die erg goed schoot. Dit ging in de tweede helft een stuk beter.

We bleven lekker door scoren waarbij de goal van Olaf wel een speciale vermelding waard was. Geblokt worden….. niet opgeven….. de geblokte bal uit de lucht plukken en onderhands scoren. Publiek op de banken!! BAM, zo doe je dat. Lars van Zwet en Esther bleven stoïcijns raak schieten. Chloë en Myrthe pikten een goaltje mee. Lars van P en Sophie stonden beiden sterk te rebounden en Martijn had weliswaar zijn schot vandaag niet, maar schoot uiteindelijk wel een hele belangrijke bal er in. Bij 13-8 en 14-9 was de wedstrijd wel definitief beslist maar in de slotfase van de wedstrijd toch weer een paar goede goals van DES. Nog even Jens van Workum ingebracht voor de nodige rebound centimeters maar uiteindelijk werd de overwinning professioneel binnen gesleept.

Grote klasse!! Op naar Bodegraven volgende week waar we aantreden tegen de ongeslagen koploper Vriendenschaar B1. Eens kijken of we onze winnende reeks daar voort kunnen zetten. Wanneer we nog beter afronden (want veel vrije schoten rond de korf blijven nog onbenut) dan hebben we daar zeker een kans. Deze week weer hard trainen en dan gaat het vast goed komen.

Trotse coaches Mark en Peter

Share This