Fortuna/Delta Logistiek behaalt eenvoudige zege in Wormer

Afgelopen zaterdag reisde Fortuna/Delta Logistiek af naar Wormer om het op te nemen tegen GroenGeel/Ronald McDonald Huis Emma. Na een gelijk opgaande openingsfase wist Fortuna een gat te slaan en nam het de punten mee terug naar Delft, eindstand 23-30. Nik van der Steen was met 10 treffers erg belangrijk voor de ploeg; hij maakte zijn 600ste treffer in de Kenonz Korfbal League.

Beide ploegen startte scherp aan de wedstrijd. Terrenc Griemink opende de scoren waarna Nik van der Steen direct pareerde en tevens zijn 600ste doelpunt in de Kenonz Korfbal League maakte. In de beginfase was het stuivertje wisselen tot Van der Steen na 10 minuten spelen het eerste gaatje van twee sloeg (6-8). Dit leek het startsein voor Fortuna om een tandje harder te gaan spelen, waarna de uitploeg uitliep naar een 7-13 voorsprong. Met nog 6 minuten te spelen moest Groen Geel noodgedwongen Thomas Schagen vervangen. Hij kreeg een groene kaart van de arbitrage voor een klap in het gezicht van Van der Steen. De ploeg van Daniël Harmzen wist in de slotfase van de eerste helft niet meer aan te haken en Fortuna ging met een verschil van vijf de rust in (13-18).

Direct na rust hadden beide ploegen moeite met het vinden van de korf. Na 5 minuten spelen in de tweede helft bracht Fortuna Fleur Hoek in. Aan de hand van Hoek en Van der Steen liep Fortuna verder uit en leek de wedstrijd gespeeld (17-26). Ard Korporaal gaf naast Hoek ook Fabiënne van Erk, die eerder die avond actief was in het tweede van Fortuna, nog wat speelminuten. Zij benutte die minuten goed door direct tweemaal te scoren. In de slotfase van de wedstrijd was de spanning eraf en speelde de regerend landskampioen de wedstrijd zakelijk uit.

Aankomend weekend zal Fortuna/Delta Logistiek niet actief zijn in de Kenonz Korfbal League. Beide finalisten van de zaalfinale van 2022 doen namelijk mee aan de IKF Korfball Champions League die in Delft wordt gespeeld.