Fortuna/Delta Logistiek blijft ook in Bennekom winnen

Fortuna/Delta Logistiek tegen DVO/Accountor was een duel waar in Delft toch wel reikhalzend naar uitgekeken werd. Natuurlijk waren er in de poule-fase met KZ/Thermo4u en LDODK/Rinsma Modeplein ploegen voorbij gekomen die tot de top van de Korfbal League gerekend moeten worden, maar een ploeg die in eigen huis PKC/Vertom op waarde weet te kloppen, dat is toch andere koek.

Fortuna begon in Bennekom aan het duel met in de eerste verdediging Nik van der Steen, Thomas Reijgersberg, Michelle van Geffen en Fleur Hoek. Het eerste aanvalsvak werd gevormd door Daan Preuninger, Joren van Nieuwenhuijzen, Roos van Groen en Celeste Split.

De opstellingen koppelden Van der Steen aan Meerkerk en Hoek aan Annelie de Korte. Laatst genoemde was net op tijd weer fit om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. In het andere vak nam Caitlin Keller de bewaking van Celeste Split op zich en moest Van Nieuwenhuijzen spits van beroep Menno van der Neut beteugelen.

Direct bij de eerste actie waren de bedoelingen van DVO duidelijk. Meerkerk die een diepe insnij verzorgde en Annelie de Korte die op volle kracht richting korf naar binnen knalde. Duidelijk was echter al snel dat de Delftse coaches hun ploeg hier goed op voorbereid hadden want in het verdere verloop van de wedstrijd werd de insnij positie door de Fortuna-heren er vakkundig uit gehaald. En als de DVO-dames wel druk naar binnen konden geven dan bleven de Fortuna-dames fier overeind, zo ook Fleur Hoek bij de eerder genoemde actie van Annelie de Korte.

In de eerste minuut promoveerde Celeste Split haar eerste vrije bal tot doelpunt (0-1) en bracht Fortuna daarmee direct op voorsprong. In de openingsfase was het aanvalsspel bij beide ploegen echter rommelig en overheersten de verdedigingen. Beide ploegen noteerden veel eenschotsaanvallen en hadden moeite om zich aan de verdedigende druk te ontworstelen. Zo was Koen van Roekel regelmatig Thomas Reijgersberg de baas in de verdedigende rebound en anderzijds wist Meerkerk zichzelf maar sporadisch vrij te spelen tegen Nik van der Steen.

Na 15 minuten stond er een magere 2-2 stand op het bord waarbij beide ploegen schotpercentages van rond de 7% overlegden. Dit was het moment dat Korporaal/Folkerts besloten om Harjan Visscher in te brengen voor Daan Preuninger. Visscher wist bij zijn eerste actie direct een strafworp te versieren (2-3) waarna de wedstrijd in scorend opzicht eindelijk een beetje los kwam. Om en om scorend ging het gelijk op tot 6-6 waarna in de laatste fase tot de rust DVO een beetje de overhand kreeg. Afstandsschoten van Menno van der Neut en Gert-Jan Meerkerk brachten DVO de eerste voorsprong van twee punten (8-6) maar in de laatste aanval voor het rustsignaal wist Nik van der Steen de achterstand terug te brengen tot 8-7.

Na de rust was het Fortuna dat al snel de overhand kreeg. De ploeg speelde rustiger, selecteerde beter naar de goede schoten en de schotpercentages gingen omhoog. De aanvallend onzichtbare Van Nieuwenhuijzen werd naar de kant gehaald ten faveure van Daan Preuninger en met de dominante Visscher in de rebound kon dit vak langer herhalen waardoor het via tweemaal Preuninger voor het eerst op twee punten voorsprong kwam (8-10). DVO toonde echter mentale veerkracht en pareerde tot 11-12 telkenmale de versnelling van Fortuna waarbij de schitterende doorloopbal van Chris van Haren vanuit de ruimte niet onbenoemd mag blijven (11-12). Bij de stand van 12-14 stond Fleur Hoek aan Delftse zijde op met eerst een fraaie doorloopbal (12-15) direct daarna gevolgd door de 12-16 van afstand. DVO kraakte en piepte maar zoals wel vaker dit seizoen wist Richard van Vloten zijn ploeg met een aantal goede wissels weer op de rails te krijgen. Boadi werd overgeheveld naar het andere vak om de moegestreden Annelie de Korte te vervangen en Jeffrey van Huenen werd als pinchhitter ingebracht.

Geholpen door een gemiste strafworp van Celeste Split kwam DVO weer terug tot twee punten (14-16), maar de daarop volgende demarrage van Fortuna naar 14-19 bleek de Bennekommers te machtig. In de ultieme slotfase kwam de groen/witte formatie nog wel terug tot 17-19, maar de in de tweede helft sterk teruggekeerde Daan Preuninger besliste van afstand met de 17-20 de wedstrijd definitief.

Een volwassen spelend Fortuna werd hiermee de terechte winnaar maar de ploeg moest diep gaan om DVO van zich af te houden.
Volgende week komt DOS’46 op bezoek in een hopelijk weer goed gevuld Fortuna-hal. Na de trainerswissel hebben de Nijenveners onder leiding van good-old Herman van Gunst de kampioenspoule weten te bereiken en de opgaande lijn weer te pakken. Een gevaarlijke tegenstander derhalve die de strijd onbevangen zal aan gaan, maar Fortuna/Delta Logistiek zal erop gebrand zijn om de ongeslagen status zo lang mogelijk te behouden.

Lees meer nieuws

Oefenwedstrijden voorjaar 2024

De oefenwedstrijden voor het veld zijn inmiddels gepland. Mochten er nog wijzigingen komen dan zal dit met de betreffende teamouder worden gedeeld. Van enkele wedstrijden

Lees meer »