Fortuna/Delta Logistiek blijft ook na bezoek aan Bennekom foutloos

Na een weekend rust vanwege code rood stond Fortuna de uitwedstrijd tegen DVO/Accountor te wachten. Ondanks dat het bij DVO tot nu toe alles behalve soepel draait, is de wedstrijd in Bennekom voor Fortuna altijd een pittige opgave. Ook in deze editie bleef het gaatje tussen beide ploegen lang klein, maar altijd in het voordeel van de Delftenaren. Het eindsignaal klonk bij 18-21.

Fortuna moest het doen zonder vaste basiskracht (en voormalig speelster van DVO) Lokhorst. De andere speelster met een verleden bij de Bennekommers, Hoek, startte voor het eerst dit seizoen in de basis. Verder bleef Van Nieuwenhuijzen langs de kant.

Met Van Ofwegen tegenover Hoek en Meerkerk juist niet tegenover Van der Steen kreeg DVO-coach Van Vloten zijn zin. Toch was het begin van de wedstrijd voor Fortuna. Via 2-5 (Pries) en 4-6 (Van der Steen) zorgde Hoek met een strafworp voor een voorsprong van drie doelpunten. Verdedigend lukte het Preuninger om spits Meerkerk in bedwang te houden. Preuninger was ook degene die zijn vak in scorend opzicht op sleeptouw nam toen het in aanvallend opzicht moeizaam ging. In het andere vak kwam Van der Steen in de eerste helft vijf keer tot scoren. Hij nam daarmee de helft van de Delftse doelpuntenproductie voor zijn rekening. Ruststand: 7-10.

Direct na rust zet Preuninger zijn ploeg dankzij twee doelpunten op een voorsprong van vier punten. Wanneer Pries de 8-13 binnen schiet, lijkt de wedstrijd gespeeld. Toch weet DVO dankzij drie doelpunten op rij weer terug te komen. Via Van der Steen en Pries loopt Fortuna vervolgens uit naar 11-15. DVO geeft zich nog niet gewonnen en kruipt opnieuw dichterbij. Ondertussen is het wisselen aan Delftse dameszijde begonnen. Hierbij zien we Van der Zon een aantal keren in het veld verschijnen, onder andere om Hoek naar het andere vak te verplaatsen.

Met nog zes minuten te spelen brengt Hardies, die afgelopen zomer dicht bij een overstap naar Fortuna was, de spanning volledig terug in de wedstrijd: 15-16. Na een doorbraak van Hoek weet Van Geffen even later koelbloedig de 16-18 binnen te schieten. In de slotfase staat Visscher op. Hij schiet twee belangrijke vrije ballen raak, waaronder de 18-21. Dit is tevens de eindstand.

Met zeven goals was Van der Steen de meest scorende speler van de wedstrijd. Verder werd Preuninger verkozen tot player of the match. Al met al behoudt Fortuna de ongeslagen status. Veel tijd om hiervan te genieten is er niet. Zullen de punten aanstaande dinsdag ook in Delftse handen blijven? TOP/Litta komt (nu echt) op bezoek!