Fortuna/Delta Logistiek eindigt reguliere seizoen zonder nederlaag

Fortuna/Delta Logistiek heeft tegen DVO/Accountor haar ongeslagen status weten te behouden in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen; 21-19. Een wedstrijd met een zwart randje. De uitploeg werd opgeschrikt door het tragische nieuws dat een twintigjarige speler van de club tijdens een onderlinge oefenwedstrijd onwel werd en uiteindelijk aan de gevolgen is overleden. In Delft werd om die reden een minuut stilte gehouden en speelde DVO met rouwbanden.

De bezoekers, die bij een overwinning op Fortuna/Delta Logistiek de derde plek zouden vasthouden, startten furieus. Binnen het kwartier stond het met 1-7 voor. De Delftse formatie speelde matig en kwam nauwelijks in het door haar geliefde aanvalsspel van lang aanvallen met veel pogingen. Onder aanvoering van Harjan Visscher zette de thuisploeg met succes de achtervolging in. Een 7-0 run zorgde zelfs voor een eerste Delftse voorsprong.

Jari Hardies en Koen van Roekel doorbraken de zwakke fase van de ploeg van Richard van Vloten en mede hierdoor konden de bezoekers zelfs met een voorsprong rusten: 9-10. Dit alles overigens zonder Gertjan Meerkerk, die de wedstrijd op de bank begon.

Fortuna/Delta Logistiek rouleerde met haar heren. Nik van der Steen, die in de beginfase zoekende was, bleek wederom van goud waard voor zijn ploeg. Samen met Harjan Visscher eindigde hij de wedstrijd als topscorer. Beiden tekenden voor zeven treffers.

Gertjan Meerkerk werd de tweede helft nog wel gebracht en wist zijn stempel in meerdere opzichten nog wel op de wedstrijd te drukken. Hij liet wederom enkele fenomenale kunststukjes zien, maar was ook verbaal aanwezig. De international leek het niet altijd eens te zijn met het arbitrale duo en dat resulteerde kort na zijn invalbeurt in een, in zijn ogen, te betwisten groene kaart.

Dat was in een fase waarin de Delftenaren de wedstrijd al in haar voordeel had gekanteld (16-14). Die marge zou de koploper van poule B nooit meer weggeven. Nik van der Steen leek in de slotsecondes voor het laatste doelpunt te zorgen, maar Danielle Boadi besloot met een buzzerbeater anders. De jeugdinternational bracht daarmee de eindstand op 21-19.

DVO verloor door de nederlaag haar derde plek aan DOS’46, waardoor in de play-offs een dubbele confrontatie met PKC/Vertom wacht. De Delftenaren wisten zich al verzekerd van de eerste plaats, en zij zullen de degens gaan kruisen met LDODK/Rinsma Modeplein. De eerste play-off staat aanstaande woensdag gepland in Delft.

Lees meer nieuws

Share This