Fortuna/Delta Logistiek gaat onderuit in Koog aan de Zaan

In de strijd om de finale heeft Fortuna/Delta Logistiek verzuimd de trekker over te halen. Een finaleplaats lag voor het grijpen in Koog aan de Zaan. Dankzij een schotloos Fortuna trok KZ/Thermo4U echter aan het langste eind (16-14).

Fortuna reisde zonder Nik van der Steen af naar Koog aan de Zaan. Jessica Lokhorst werd opnieuw langs de kant gehouden, maar zou na enkele minuten binnen de lijnen verschijnen. Bij KZ viel Alwin Out uit al vrij vroeg uit met een ogenschijnlijk vervelende enkelblessure. Ondertussen liep Fortuna in scorend opzicht achter de feiten aan, maar kreeg het naarmate de eerste helft vorderde steeds meer grip op de wedstrijd. Voor rust kwamen de Delftenaren dan ook op voorsprong. Bij een 9-10 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Fortuna creëerde ook vanavond weer meer dan genoeg kansen. Normaliter leidt zo’n overwicht in doelpogingen tot een overwinning, maar in de play-offs kun je nergens zomaar van uitgaan. Deze wedstrijd was daar bij uitstek een voorbeeld van. Met een ongekend laag schotpercentage kwam Fortuna in de tweede helft tot een productie van slechts vier doelpunten. Verdedigend leken de zaken op orde te zijn, maar zonder te scoren kun je simpelweg niet winnen. KZ maakte in de tweede helft ook niet veel doelpunten, maar het waren er wel genoeg om een derde wedstrijd af te dwingen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 16-14. Dinsdag zal daarom duidelijk worden welke van deze twee ploegen een finaleplaats opeist.

De schotloosheid deed de Delftenaren vanavond de das om. Zo weinig doelpunten in een helft maken, dat overkomt Fortuna zelden. Dinsdagavond kan het dus eigenlijk alleen maar beter gaan. De scherpte zal moeten terugkregen in de ploeg. Een alles of niets wedstrijd is bij uitstek het moment om te laten zien welk team het meest hongerig naar de finale is. Opnieuw zal er tot het einde gestreden moeten worden. En het ultieme doel komt alsmaar dichterbij!