Fortuna/Delta Logistiek geeft gedurende één helft een galavoorstelling

Na de toch wel vrij kansloze nederlaag van vorige week in Papendrecht, die door de Delftse coaching-staf gelaten werd geaccepteerd, was het de vraag of Fortuna/Delta Logistiek tegen DVO/Accountor uit Bennekom de draad weer op kon pakken.

Een door het aflopen van de voorjaarsvakantie goed gevulde sporthal. Aanwezigheid van Studio Sport en twee ploegen uit de top van de Korfbal League die graag hun intenties voor de ultieme slotfase van de competitie wilden etaleren. Kortom, genoeg ingrediënten voor een mooie avond topkorfbal in de Fortuna-hal.

Fortuna ging in de aanval van start met Mick Snel, Thomas Reijgersberg, Fleur Hoek en Renee van Ginkel. De verdedigende stellingen werden betrokken door Celeste Split, Michelle van Geffen, Daan Preuninger en Harjan Visscher. DVO stelden daar het gebruikelijke achttal tegenover waarbij het vak van Menno van der Neut in de eerste aanval werd geposteerd.

Fortuna had er duidelijk zin in en schoot onder luide aanmoedigingen van de supporters furieus uit de startblokken. Na de snelle 1-0 van Mick Snel werden de bedoelingen van Fortuna vrij snel duidelijk. Zeer strak voorverdedigen met extreme druk op de ballijnen zorgden er voor dat DVO ver van de korf werd gedreven en gedwongen werd tot verre schoten. In de beginfase kon DVO, via onder andere Menno van der Neut, nog aanhaken (4-2). Maar toen vrij snel daarna Daan Preuninger tweemaal kort achter elkaar doel trof (6-2) was het eerste serieuze gat al geslagen.

Daniele Boadi en Menno van der Neut stribbelden namens DVO in het eerste kwart nog even tegen (6-4) maar Harjan Visscher en Daan Preuninger herstelden vrij vlot weer het gat naar 4 treffers (8-4). Jessica Lokhorst was fit genoeg voor driekwart wedstrijd en werd derhalve conform afspraak na een kwart wedstrijd ingebracht voor Michelle van Geffen. Hierdoor werd de verdedigende druk op het vak Chris van Haren/Menno van der Neut nog hoger en was dit het sein voor Fortuna om de gashendel volledig open te trekken.

Waar het vak Reijgersberg/Split in het eerste kwart nog een beetje zoekende was, gingen daar nu ook de doelpunten makkelijker vallen en toen was er voor DVO geen houden meer aan. Via tweemaal Celeste Split ging het naar 13-7 en in de slotfase tot de rust lukte vervolgens bijna alles aan de kant van de Delftenaren. DVO werd van het kastje naar de muur gestuurd en verviel zelf in het te snel nemen van het eerste schot, waardoor Fortuna telkens weer heel snel in balbezit kon komen.

Bij rust was de achterstand van DVO opgelopen tot 19-10 waarbij met name de combinatie tussen Harjan Visscher en Daan Preuninger (18-10) wonderschoon was en het publiek op de banken bracht.
Het sierde de Bennekommers dat het ze toch lukte om de neuzen dezelfde kant op te houden en in de tweede helft meer weerstand te geven. Weliswaar was de eerste treffer na rust, uit handen van Fleur Hoek (20-10), weer voor Fortuna maar daarna vervielen de Delftenaren in te slordig spel.
In de eerste 15 minuten van de tweede helft scoorde Fortuna slechts driemaal om aan te geven dat de aanvallende scherpte weg viel. In verdedigend opzicht bleef de ploeg van Korporaal/Folkerts wel de druk geven op DVO die noodzakelijk was om de Bennekommers niet meer terug in de wedstrijd te laten komen.

De 23-13 uit handen van de watervlugge Gertjan Meerkerk was nog het vermelden waard omdat hij van grote schoonheid was maar verder viel er in de tweede helft niet heel veel meer te genieten. Bij de genoemde tussenstand werden Menno van der Neut en Chris van Haren door Richard van Vloten uit hun lijden verlost en vervangen door Robbe de Wit en Jeffrey van Huenen.
Ook aan de kant van Fortuna was het wisselen begonnen. Reijgersberg en Preuninger werden vervangen door Nik van der Steen en Joren van Nieuwenhuijzen en ook Michelle van Geffen kwam nog binnen de lijnen.

Aan de kant van DVO werden nog een aantal talentvolle dames ingebracht om minuten te maken in de Korfbal League om maar weer eens aan te geven dat ze daar in Bennekom een sterk fundament aan het leggen zijn om structureel mee te doen aan de bovenkant van de Korfbal League. Dit Fortuna was gisteravond voor de ploeg van Richard van Vloten nog een maatje te groot maar heel lang zullen ze daar in Bennekom niet van wakker liggen, wetende dat de stap die ze graag dit seizoen wilden maken al gerealiseerd is.

Uiteindelijk was het de sterk spelende Harjan Visscher, die naarmate de competitie vordert steeds meer naar zijn topvorm aan het groeien is, die met de 28-19 het slotakkoord van deze wedstrijd verzorgde.
De tweede helft eindigde hiermee in een 9-9 gelijkspel maar de galavoorstelling van de eerste helft zal de Delftse coaching-staf tot tevredenheid stemmen. Volgende week reist de selectie af naar Nijeveen om de degens te kruisen met DOS’46 waarna in de laatste reguliere speelronde PKC nog wordt ontvangen in de Fortuna-hal.