Fortuna/Delta Logistiek geeft voorsprong in slotfase weg

Met Lokhorst terug in de basis en Van der Steen en Klaver op de bank werd gestart aan de wedstrijd tegen TOP/LITTA. Het initiatief lag aan het begin van de wedstrijd bij de bezoekers. Ondanks het hoge schotpercentage van de ploeg uit Sassenheim, wist Fortuna de gehele eerste helft prima aan te haken. De 11-11 van Reijgersberg was zonder twijfel het mooiste doelpunt van de eerste helft. Hendriks zette haar ploeg vervolgens weer op voorsprong, waarna Van Geffen de ruststand bepaalde: 12-12.

In de tweede helft ontstond een ander spelbeeld waarbij juist de Delftenaren steeds aan de goede kant van de score stonden. Na een paar minuten spelen moest Anholts het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Postma. Visscher zet zijn ploeg daaropvolgend voor het eerst op een voorsprong van twee doelpunten via een strafworp: 15-13. Een onwaarschijnlijke buzzerbeater van Reijgersberg geeft Fortuna opnieuw wat lucht. Terwijl diezelfde Reijgersberg geblesseerd op de grond ligt, prikt Snel de 16-15 binnen. Mostard trekt de stand gelijk, maar Hoek is het daar niet mee eens en schiet haar vierde van de avond binnen: 17-16. Pries brengt Fortuna in een gunstige uitgangspositie dankzij een raak schot, maar direct daarna forceert en benut Hendriks een strafworp.

In de spannende slotfase wordt Van der Steen ingebracht. Zijn eerste schot is een goal (19-17). Bij TOP wordt Mostard naar het andere vak overgezet. Het is Pikaar die de aansluitingstreffer voor zijn rekening neemt. Aan Delftse zijde wordt Van der Steen opnieuw ingebracht. Hij breekt door en ziet Reijgersberg de 20-18 maken. Met nog ruim zes minuten te spelen ziet het er rooskleurig uit voor de thuisploeg. Wanneer Pikaar in een reboundduel ongelukkig in aanraking komt met Lokhorst, is het even twijfelachtig of beide spelers kunnen blijven staan. Er blijken geen wissels nodig te zijn. Dankzij twee goals van een sterk spelende Hendriks wordt de stand gelijkgetrokken 20-20. In de laatste vier minuten komen beide ploegen niet meer tot scoren en daarmee eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

Dankzij deze puntendeling behoudt Fortuna de koppositie en een voorsprong van twee punten op TOP. Komend weekend staat de eerste return op het programma. De selectie reist dan af naar Nijeveen voor de confrontatie met DOS’46.