Fortuna/Delta Logistiek geplaatst voor play-offs

Bij Fortuna startte Mirjam Maltha en Daan Preuninger, die de voorbije weken onvoldoende fit waren voor een hele wedstrijd, in de basis. DOS’46 speelde de afgelopen weken, tussen al het tumult in de vereniging door, wedstrijden in steeds wisselende samenstellingen waarbij Jelmer Jonker en Harjan Visscher buiten de basis werden gelaten. Laatstgenoemde maakte gisteren wel weer zijn opwachting in de basis. Jonker begon het duel op de bank. Interim trainer/coach Roger Hulzebosch koos voor een variant met drie herenkoppels waarbij Jonker en Wiljan Snip later in de wedstrijd werden ingebracht.

De eerste treffers waren voor de rood/zwart formatie uit Nijeveen (0-2) die snel door Nik van der Steen werden gepareerd. Maar daarna was het telkens DOS’46 dat aan de goede kant van de score bleef. Daarbij was het Max Malestein, die naar verluidt in het dagelijkse leven timmerman is, die voorop ging in de strijd en bij 6-8 alweer zijn derde treffer produceerde.

Dit was het moment dat Fortuna de verdediging wat strakker aantrok en via Thomas Reijgersberg, Nik van der Steen en Joren van Nieuwenhuijzen het duel kantelde (9-8). Nu was het aan DOS’46 om telkens in de achtervolging te gaan. Leander Zwolle nam de scorende honneurs over van Max Malestein, die door de eerste duo-wissel van Hulzebosch op de bank had plaatsgenomen.

De rust werd bereikt bij een 15-14 stand en op dat moment was de uitkomst van deze wedstrijd nog geheel onzeker. Na de rust echter direct een run van 5 treffers van Fortuna, waarbij Claire van Oosten een hoofdrol vertolkte (20-14). DOS’46 was niet in staat om deze Delftse versnelling te pareren. Malestein ging weliswaar onverstoorbaar door met raak schieten, maar was in zijn eentje niet bij machte om de dadendrang van Fortuna af te stoppen. Hintzbergen hield heel knap Fleur Hoek op nul treffers, maar dit kostte klaarblijkelijk zoveel energie dat ze aanvallend niet haar normale niveau haalde. Aan de kant van Fortuna waren het de zeer zuiver schietende Nik van der Steen en Thomas Reijgersberg die gezamenlijk de helft van de productie op zich zouden nemen en in het andere vak was het Claire van Oosten die uiteindelijk tot 5 treffers zou komen.

De gifbeker voor DOS’46 werd nog iets verder gevuld door een op het oog vervelende knieblessure voor Jelmer Jonker. Aan de kant van Fortuna louter lachende gezichten. Door de nederlaag van KZ in Wormer werd met deze overwinning de play-offs veilig gesteld. Daarnaast bood de ruime overwinning alle ruimte om een paar minuten voor tijd club-icoon Mirjam Maltha te eren in haar laatste reguliere thuiswedstrijd. Of het Maltha gegund is om, net als Marcel Segaar, met een titel afscheid te nemen, zal de komende weken blijken. Dat Fortuna weer langzaam naar een play-off vorm aan het toe groeien is, was gisteren wel duidelijk en dit zal ook in Sassenheim en Papendrecht niet onopgemerkt zijn gebleven.

Volgende week nog de laatste reguliere wedstrijd in Alphen aan de Rijn tegen het reeds gedegradeerde Tempo. Na die speelronde zal bekend zijn of de eerste wedstrijd van de play-offs in Sassenheim of in Papendrecht zal plaatsvinden.

Lees meer nieuws

2e Loterij bij KL thuiswedstrijd

Zaterdag (3 dec)  wordt er weer een loterij gehouden bij de tweede thuiswedstrijd Fortuna/Delta Logistiek – Dos’46. We gaan door, zoals je inmiddels weet, met het sparen voor de nieuwe

Lees meer »
Share This