Wat weinig mensen voor mogelijk hielden gebeurde vrijdagavond toch. In de openingswedstrijd van een nieuw Cashback World Korfbal League seizoen slaagde Fortuna/Delta Logistiek erin om de regerend landskampioen te verslaan. En dat in het hol van de leeuw.

Onder luide aanmoediging van de Delftse supporters begon Fortuna sterk aan de wedstrijd met als resultaat een 0-3 voorsprong. Van deze eerste drie treffers nam aanwinst Fleur Hoek er twee voor haar rekening. Daarnaast vielen nog twee zaken op. Ten eerste ontbrak Mirjam Maltha aan Delfste zijde. Zij bleek ziek thuis te zijn gebleven. Roos van Groen mocht daarom haar basisdebuut maken. Ten tweede werd al gauw duidelijk dat Ard Korporaal en Damien Folkerts, niet voor het eerst, een geniaal plan hadden gesmeed om het spel van de tegenstander te ontregelen. De coaches kozen ervoor om de poppetjes ten opzichte van hun tegenstanders net iets anders neer te zetten dan men in Sassenheim had verwacht. Dit resulteerde in een enorm reboundoverwicht voor de ploeg uit Delft. TOP/Solar Compleet kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Fortuna/Delta Logistiek daarentegen oogde verdedigend solide als altijd en kon aanvallend op de juiste momenten een vuist maken. Een hecht collectief bleek, net als vorig seizoen, ook gisteravond de sleutel tot succes.

Na een 10-12 ruststand knokte TOP/Solar Compleet zich knap terug in de wedstrijd. In totaal verscheen er drie keer een gelijke stand op het scorebord, maar nooit bleek de ploeg uit Sassenheim in staat om op voorsprong te komen. Fortuna/Delta Logistiek daarentegen speelde geduldig en met het vertrouwen dat de doelpunten uiteindelijk zouden gaan vallen. Nik van der Steen nam wat dat betreft belangrijke rol op zich in de tweede helft. Hij begon het duel vanaf de bank, maar deed toen hij in het veld gebracht werd precies wat er van hem werd verwacht: een strafworp versieren en raak schieten (16-18). Mick Snel kreeg vervolgens een opgelegde kans om de 17-18 te maken, maar hij verzaakte. Hierdoor kon de ploeg van Folkerts en Korporaal uitlopen naar 16-20. Uiteindelijk floot Luttik af bij een stand van 17-20. Daarbij mag gezegd worden dat het arbitraire duo een goede indruk maakte.

Bij Fortuna/Delta Logistiek kwamen twaalf van de twintig doelpunten uit handen van een vrouw. Dat is de afgelopen jaren wel eens anders geweest. Roos van Groen speelde een sterke wedstrijd en kwam tot drie doelpunten. Ook Eva van der Zon en Jessica Lokhorst droegen hun steentje bij door te scoren. De absolute hoofdrol in scorend opzicht was weggelegd voor Fleur Hoek. Zij kwam, mede dankzij een aantal standaardsituaties, tot een totaal van zeven doelpunten en werd dan ook terecht verkozen tot Player of the Match.

Folkerts sprak na afloop van de wedstrijd over een sterke start waarin aan beide kanten een hoog rendement werd behaald. “Ons verdedigende plan werkte goed. In de eerste helft al kregen we de kans om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Helaas is dat niet gelukt. Na de rust leek TOP/Solar Compleet iets sterker te worden doordat zij raak begonnen te schieten. De inbreng van Nik zorgde voor het verschil op het belangrijkste moment van de wedstrijd. Vervolgens hebben we het professioneel uitgespeeld. We maakten plezier met elkaar en voerden ons plan perfect uit. De tegenstander had hier geen passend antwoord op. Het is mooi om te zien dat we van de regerend landskampioen kunnen winnen. Hier mogen we heel blij mee zijn, maar volgende week beginnen we gewoon weer opnieuw. De competitie duurt nog 17 speelronden en pas daarna kunnen we de balans gaan opmaken.”

Volgend weekend neemt Fortuna/Delta Logistiek het in eigen huis op tegen het sterke PKC/SWKGroep.

Share This