Fortuna/Delta Logistiek herovert vierde plek

In een relatief eenvoudige wedstrijd is het Fortuna/Delta Logistiek zaterdagavond gelukt om de vierde plaats te heroveren. De Delftenaren gingen op bezoek bij DeetosSnel en sloegen al voor rust een beslissend gaatje (9-15). Na een relatief saaie tweede helft floot Martin Falkenberg af bij een 14-22 eindstand.

DeetosSnel wist van tevoren dat het eigenlijk minimaal een punt moest pakken tegen Fortuna/Delta Logistiek. De ploeg uit Dordrecht staat namelijk twee punten achter KCC/SO natural, maar heeft rekening te houden met een negatief onderling resultaat. Fortuna/Delta Logistiek wist echter ook dat puntverlies een absolute no-go was.

Daan Preuninger opende zaterdagavond de score, maar het was echter DeetosSnel dat scherper aan de wedstrijd begon. Fortuna/Delta Logistiek startte slordig, zoals vaker de laatste weken, maar herstelde dat vrij snel. Via twee doelpunten van Joren van Nieuwenhuijzen werd het al snel een eerste marge van twee doelpunten gepakt. Dat herstelden de Dordtenaren aanvankelijk nog via Brett Zuijdwegt (6-7 en 8-9), die de wedstrijd als meestscorende dame zou eindigen, en oud-Fortunees Jimin de Vries (7-7).

De Vries, die zich in de heenwedstrijd aanvallend liet gelden, had een zware avond. De onderlinge strijd met Nik van der Steen kon hij niet beslechten. Waar hij normaal z’n buitenkansjes niet laat liggen, kwam hij zaterdag geen moment in de wedstrijd. Pas toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was en hij van vak was gewisseld, kon hij zijn doelpuntenaantal verdubbelen naar vier (11-21 en 13-22).

Fortuna/Delta Logistiek versnelde in de DeetosSnel-hal in de slotfase van de eerste helft, met wederom een zuivere Mirjam Maltha. Vorige week droeg ze haar aanvallende steentje al bij, zaterdagavond deed ze dat dunnetjes over. Ook Jessica Lokhorst liet geen buitenkans onbenut, uit drie pogingen scoorde ze twee keer. Marcel Segaar tekende voor het laatste doelpunt voor rust: 9-15.

Na de pauze besloten Ard Korporaal en Damien Folkerts om Lokhorst voortijdig naar de kant te halen, waardoor Sanne Alsem haar opwachting mocht maken. Ook DeetosSnel wisselde veelvuldig, maar dat had weinig effect. In een kort tijdsbestek versnelde Fortuna/Delta Logistiek door naar een 10-21 tussenstand. Het kwartier dat volgde was van beide ploegen matig. De bezoekers wisten dat de buit binnen was terwijl DeetosSnel de hoop ook al lang en breed had opgegeven.

Michelle van Geffen verzorgde het slotstuk voor Fortuna/Delta Logistiek met een raak afstandsschot van de voorzijde, zij was enkele minuten daarvoor ingebracht voor Fleur Hoek. De thuisploeg herstelde zich nog enigszins, waardoor het eindsignaal bij 14-22 klonk. Weinig Fortuna/Delta Logistiek-supporters zullen de moeite doen om deze wedstrijd nog eens in z’n geheel terug te kijken, toch zorgde de overwinning voor lichte euforie. Door de nederlaag van KZ/Thermo4U tegen TOP/SolarCompleet staan de Delftenaren weer op plek vier en heeft het haar play-off-plek in eigen hand.