Fortuna/Delta Logistiek hervindt zichzelf in tweede helft

Heel even leek ook DVO/Accountor het kwakkelende Fortuna/Delta Logistiek nog dieper de put in te kunnen schieten. Maar onder aanvoering van Mirjam Maltha en Fleur Hoek rechtte de thuisploeg zaterdagavond in de tweede helft de rug en won het uiteindelijk vrij gemakkelijk: 29-20.

Marcel Segaar en Nik van der Steen keerden zaterdagavond terug binnen de lijnen, waardoor Tim Heemskerk en Joren van Nieuwenhuijzen wederom op de bank moesten beginnen. Daan Preuninger kreeg de taak om Gertjan Meerkerk van het scoren te houden en startte daar alleraardigst mee. De voormalig speler van KCC/SO natural wist echter ondanks deze druk snel te scoren en beleefde vervolgens een uitstekende eerste helft. Vier doelpunten en een strafworp.

Fortuna/Delta Logistiek kreeg geen grip op de Bennekommers, maakte veel fouten en schoot zelf niet altijd op de goede momenten. Illustratief was de overtreding van Jessica Lokhorst, die te laat was, insprong en haar tegenstander Saskia van der Zee vol raakte. De gele kaart en strafworp die volgden waren niet meer dan terecht. Echter bleek het wel de wake-up-call voor de Delftenaren. De 9-13 die volgde van Robbe de Wit was het laatste wapenfeit van DVO voor rust, terwijl Segaar, Van der Steen en Preuninger nog in de slotminuten wat terug konden doen: 12-13.

Direct na rust was het wederom De Wit die vanaf de strafworpstip de marge voor DVO vergrootte. Dat leek het moment waarop Mirjam Maltha het genoeg vond. Maltha, die voor rust ook al trefzeker was, stond als altijd te heersen in de rebound, maar was zaterdagavond voornamelijk belangrijk in het voorveld. De meest ervaren speelster van de Cashback World Korfbal League toonde haar klasse met twee afstandschoten (14-14), waarna Fleur Hoek met een afstandsschot haar oude ploeg op achterstand schoot.

Hoek werd in tegenstelling tot de meeste wedstrijden, als ook in de eerste helft, in de tweede helft juist enorm veel gezocht en dat vertrouwen betaalde zich – wederom – uit. Hoek scoorde na de pauze vier keer en had daarmee een groot aandeel in de ruime overwinning. Het dwong Preuninger om in een meer dienende rol te spelen, desondanks scoorde hij ook vijf keer. In de tweede helft draaide hij bovendien de duimschroeven nog eens extra aan en wist hij Meerkerk volledig onder controle te krijgen. De kleine vedette van DVO scoorde nog slechts één keer – een overigens bijzonder mooie treffer – en liet zijn frustratie na elke aanval botvieren op zijn ploeggenoten. Het resulteerde niet in het gewenste effect.

Fortuna/Delta Logistiek leek haar tweede helft freewheelend door te komen en boekte een welkome overwinning, het spelplezier en de opluchting straalden er weer vanaf. Ondanks de 29-20 overwinning blijft Fortuna/Delta Logistiek echter nog wel steken op de vijfde plaats. KZ/Thermo4U won op bezoek bij DOS’46 en blijft zodoende een punt voor de Delftenaren bivakkeren.