Fortuna/Delta Logistiek kent stroeve avond in Sassenheim

Zaterdagavond heeft Fortuna met duidelijke cijfers verloren op bezoek bij TOP/SolarCompleet. Na een alles behalve spectaculaire eerste helft leek het bij rust nog alle kanten op te kunnen gaan (11-9). Vrij snel in de tweede helft wist de thuisploeg een gaatje te slaan. Dit gat bleek niet meer te dichten door de moeizaam scorende Delftenaren. Eindstand: 26-18.

Anders dan gebruikelijk begonnen Korporaal en Folkerts vanavond met Thomas Reijgersberg naast Nik van der Steen en Daan Preuninger naast Joren van Nieuwenhuijzen. Bij de dames werd gestart met de bekende combinaties: Sanne Alsem met Fleur Hoek en Mirjam Maltha met Michelle van Geffen. Na tien minuten werd Jessica Lokhorst in het veld gebracht met de taak om Celeste Split zo goed mogelijk te verdedigen.

In het begin van de wedstrijd lag het initiatief even bij de ploeg uit Delft (1-3), maar al snel werd dit overgenomen door met name de dames uit Sassenheim (5-3). Zo’n zes minuten voor rust waren er in totaal pas twaalf doelpunten gevallen. Tot 9-9 ging het gelijk op, maar vlak voor rust kon TOP nog twee keer scoren.

Wat kan er dan nog worden gezegd over de tweede helft? Allereerst dat Fortuna niet scherp uit de kleedkamer kwam en al gauw tegen een 15-10 achterstand aankeek. TOP controleerde en Fortuna bleef moeite houden met het vinden van de korf. Celeste Split wist zichzelf te kronen tot topscorer allertijden bij de vrouwen. Dat is knap. Verder maakte Mick Snel zijn 1200ste doelpunt in de Korfbal League. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Daan Preuninger. Hij ging zonder bal naar binnen, onttrok zich aan zijn tegenstander en rondde bovenhands gecontroleerd af.

Voor de Delftenaren was het een avond om niet al te lang bij stil te staan. Verliezen bij TOP geeft geen reden tot paniek. Wel zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden wanneer LDODK volgende week zondag op bezoek komt. Tot dan!