Fortuna/Delta Logistiek maakt verschil in tweede helft

Gisteren reisde de Delftse formatie af naar onze hoofdstad met maar één missie: winnen om op die manier goede zaken te doen met oog op de play-offs. Gedurende de eerste helft wisten beide ploegen elkaar in evenwicht te houden. Echter schakelde Fortuna in de tweede helft zowel in aanvallend als verdedigend opzicht een tandje bij. Blauw Wit had hierop geen antwoord en zo eindigde de wedstrijd in een ruime overwinning voor de Delftenaren: 19-28.

Korporaal en Folkerts konden zondag weer rekenen op steunpilaar Mirjam Maltha. Claire van Oosten was zaterdagavond ongelukkig ten val gekomen en bleef aan de kant. Michelle van Geffen nam haar plaats in. Verder was Daan Preuninger nog niet inzetbaar. Zoals we inmiddels gewend zijn werd hij vervangen door Kaj Esser.

In de eerste helft stond Fortuna steeds aan de goede kant van de score, maar loskomen van de Amsterdammers lukte niet. Aanvallend werden genoeg kansen gecreëerd, maar de afronding liet te wensen over. Verdedigend was het simpelweg niet scherp genoeg. Hier zou in de tweede helft verandering in komen.

Na rust zat de scherpte wel in de ploeg. Aan de hand van de veelvuldig scorende Thomas Reijgersberg (8x) en Fleur Hoek (7x) en een uitblinkende Joren van Nieuwenhuijzen werd een prima tweede helft gespeeld. Tekenend voor de onmacht van Blauw Wit was hun magere doelpuntenproductie: zij kwamen tot slechts twee goals in de eerste zeventien minuten na rust. Verder maakte Jaap de Boer aan Delftse zijde zijn debuut in de Korfbal League en gaf Sanne Alsem haar invalbeurt kleur door een doelpunt mee te pikken.

Al met al doet Fortuna dankzij deze belangrijke overwinning prima zaken met oog op de play-offs. Er is een bizarre strijd ontstaan waarbij momenteel nog zeven ploegen in de race zijn voor de topvier. Komend weekend komt TOP/SolarCompleet op bezoek in Delft. De ploeg van Jan Niebeek zal na twee nederlagen op rij snakken naar een overwinning. Daar tegenover staat dat de Fortunezen de sterke reeks van de afgelopen weken willen doorzetten. In deze fase van de competitie kan iedere wedstrijd worden gezien als een finale. En als het er echt om gaat is de ploeg uit Delft vaak op haar best…