Fortuna/Delta Logistiek maatje te groot voor Groen Geel

Vanwege het overlijden van Yvonne Korporaal-Abbenhuis begon de avond met een eervolle minuut stilte. Yvonne zal herinnerd worden als een warme vrouw met veel humor en natuurlijk als trouwe supporter van het eerste.

Ard Korporaal en Damien Folkerts stuurden dezelfde acht spelers als vorige week het veld in. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was duurde het ruim zes minuten voordat Fortuna haar eerste doelpunt wist te maken. Eerder had Terrenc Griemink zijn ploeg met het eerste thuisdoelpunt in de Korfbal League op een 1-0 voorsprong gezet. Later bleek dat dit de enige voorsprong van de avond voor Groen Geel zou zijn geweest. Nadat Fortuna op 3-8 was gekomen knokten de Wormernezen zich nog wel terug tot 8-8, maar juist op dat moment zetten de Delftenaren weer even aan (11-16).

Wie dacht dat Nik van der Steen vorig seizoen op de toppen van zijn kunnen presteerde heeft het mis. Hij lijkt scherper dan ooit en was met name in de eerste helft een plaag voor zijn directe tegenstanders. Uiteindelijk kwam de kleine grote man ook vandaag weer tot 10 doelpunten. Ook Michelle van Geffen wist zaterdagavond een aantal kansen te verzilveren. Zij bewijst dit seizoen klaar te zijn voor het grote werk. Daan Preuninger wist zich vooral in verdedigend opzicht zijn stempel op de wedstrijd te drukken door regelmatig het hele vak van Groen Geel te ontregelen. Onder de korf was Mirjam Maltha, zoals eigenlijk altijd, van onschatbare waarde. Wat zij op haar leeftijd weet te presteren mag uniek genoemd worden.

Nadat het in de beginfase even zoeken was, werden de doelpunten voor rust in het andere vak vooral gemaakt door Fleur Hoek en Thomas Reijgersberg. Joren van Nieuwenhuijzen speelde zich in de kijker door met een heerlijke doorloopbal voor de 9-12 te zorgen. Uiteindelijk gaven Voskamp en van der Lucht het rustsignaal bij 12-18.

Na rust verscheen Jessica Lokhorst op de plaats van Sanne Alsem. Fortuna schoot uit de startblokken en keek bij 16-26 tegen de grootste voorsprong van de wedstrijd aan. Ruim voor tijd werd Mirjam Maltha daarom naar de kant gehaald. Tijdens haar rentree wist Sanne Alsem haar huid duur te verkopen. Joren van Nieuwenhuijzen maakte zo’n twaalf minuten voor tijd een wat onhandige overtreding op Carlo de Vries. Ondanks enige twijfel besloot Voskamp een groene kaart te geven. Dit resulteerde in het Korfbal League debuut van jeugdinternational Jimmy Swikker. Ook Claire van Oosten kwam nog een kleine tien minuten binnen de lijnen, omdat Michelle van Geffen het veld geblesseerd moest verlaten.

Bij Groen Geel waren het met name de heren die, toen de druk eenmaal van de ketel was, tot een aantal mooie doelpunten wisten te komen. In de slotfase werd het publiek nog getrakteerd op een mooie combinatie tussen Lokhorst en Hoek. De wedstrijd eindigde in een 26-32 overwinning voor de ploeg uit Delft.

Volgende week zondag neemt Fortuna het in eigen huis op tegen het Amsterdamse Blauw Wit.