Fortuna/Delta Logistiek wist zondagmiddag te winnen van Blauw-Wit met 24-21. Makkelijk ging het niet. Ondanks een erg sterk begin van de thuisploeg, gaf de Amsterdamse ploeg zich niet direct gewonnen. Dichter dan een minimale marge kwamen de Amsterdammers niet, Fortuna/Delta Logistiek hield de punten in huis.

Voor de derde wedstrijd op rij begon Fortuna/Delta Logistiek in exact dezelfde formatie. Bij Blauw-Wit moest Randell van der Steen genoegen nemen met een plek op de bank, Mike van der Reep verscheen weer in de basisacht.

Als een ware wervelwind raasde de thuisploeg in de beginfase over het matige Blauw-Wit heen. Nik van der Steen was vanuit zijn eerste vier pogingen, wederom drie keer trefzeker en ook Thomas Reijgersberg bleek ontketend. Vooral zijn 10-4 – een doorloop van grote afstand – was van pure schoonheid. 

Blauw-Wit speelde matig, maar bleek wel strijdbaar. Kenny Lauf was in de ogen van Ronald Buis wellicht iets te strijdbaar, na de 10-4 van Reijgersberg, ging hij een fel duel aan met zijn directe tegenstander Reijgersberg. Voor Buis was daarmee de maat vol, hij bestrafte beide heren met een groene kaart. Daar was de speler van Fortuna en het aanwezige publiek het overduidelijk niet mee eens.

Wat resulteerde was een vijf minuten tijdstraf voor beide heren, waardoor Kaj Esser en Randell van der Steen in het veld verschenen. Vooral laatstgenoemde viel sterk in. De Amsterdamse invaller zou uiteindelijk de wedstrijd uitspelen en was goed voor maar liefst vier doelpunten, waaronder een fraaie buzzerbeater.

Aanvankelijk leek er, ondanks de groene kaarten, weinig aan de hand voor de Delftse formatie. Mirjam Maltha, die samen met Daan Preuninger heerste in de rebound, vergrootte de voorsprong naar zeven (11-4) en een declassering leek in de maak. De doelpuntenmachine stokte echter, al kon Blauw-Wit nog nauwelijks profiteren. Ruststand: 14-9.

Na de theepauze werd het spel van Fortuna/Delta Logistiek er niet beter op. Nik van der Steen, die het seizoen zo zuiver begon en ook zondagmiddag op weg leek naar een doelpuntenproductie van tien plus, had bij fases moeite om tot scoren te komen. Het betekende dat Blauw-Wit zich terug in de wedstrijd kon knokken. Het kenmerkt de karakterploeg, die vorige week ook al wist te stunten met een gelijkspel tegen DOS’46.

Zover kwam het zondagmiddag niet, al waren de Delftse supporters lang niet altijd zeker van een nieuwe overwinning. Meerdere malen kwam Blauw-Wit terug tot een verschil van een doelpunt, maar Mirjam Maltha (17-15), Joren van Nieuwenhuijzen (18-16), tweemaal Fleur Hoek (20-18 en 22-20) en Claire van Oosten (21-19) behielden de Delftse voorsprong.

Van Oosten past een rol als pinchhitter perfect, niet voor de eerste keer verscheen ze laat in de wedstrijd binnen de lijnen en was ze verantwoordelijk voor een belangrijk doelpunt. Van Oosten, die vorig seizoen in de slotfase van de competitie geblesseerd raakte, lijkt op de weg terug naar topfitheid. Het biedt het duo Korporaal/Folkerts een extra troef, maar tevens een extra hoofdbreker. Met zeker zeven dames – mits fit – die strijden om een basisplaats, zal het succesduo voor lastige keuzes komen te staan.

Het slotakkoord was zondagmiddag voor Fleur Hoek, haar doelpuntenproductie was vooral in de slotfase van belang voor de landskampioen. Ondanks een moeizame wedstrijd bleef Fortuna/Delta Logistiek dankzij de 24-21 eindstand ongeslagen. Blauw-Wit blijft op zoek naar haar eerste overwinning.

De eerstvolgende kans op een tweepunter voor de Amsterdammers is zaterdag om 17.00u in eigen huis tegen PKC/SWKGroep. Fortuna/Delta Logistiek gaat op bezoek bij de ploeg waar het vorig seizoen tot tweemaal toe wist te winnen: TOP/SolarCompleet.

Share This