Fortuna/Delta Logistiek is de Europa Cup sterk begonnen. Met een klinkende zege op KC Barcelona (32-10) gaf de Nederlands kampioen een mooi visitekaartje af. In een geheel andere formatie werd uiteindelijk ook de tweede wedstrijd overtuigend van Ceské Budejovice gewonnen (31-10).

In de eerste wedstrijd speelden Kaj Esser, Jordi Kouwenhoven, Fleur Hoek en Jessica Lokhorst in de eerste aanval. In de verdediging startten Nik van der Steen, Daan Preuninger, Michelle van Geffen en Sanne Alsem. Dit achttal nam direct de overhand op haar Catalaanse tegenstander en liet het aanwezige publiek soms spectaculaire aanvallen zien. Schitterende combinaties en fraaie individuele acties. De ‘Under the Brigde’ van Nik van der Steen haalde menig like binnen op de social media kanalen van vele korfbalaccounts. Kouwenhoven en Esser zorgden beiden voor zeven doelpunten en waren daarmee topscorer van de wedstrijd.

In de tweede wedstrijd kregen acht nieuwe spelers de voorkeur, Thomas Reijgersberg, Joren van Nieuwenhuijzen, Mirjam Maltha en Eline Entken in de eerste aanval. Sven Bezemer, Sijmen van den Bergh, Claire van Oosten en Mirthe van Staalduinen in de verdediging. Reijgersberg wist direct het publiek te vermaken met enkele fraaie doelpunten. Mocht er een doelpunt van het toernooi uitgereikt worden, dan zal de aanvoerder zeker gaan meedingen met enkele nominaties. Ook Sijmen van den Bergh liet zien dat hij over een mooie techniek beschikt. Zijn enige doelpunt van de middag, was direct een van de mooiste van de wedstrijd. Reijgersberg kroonde zich tot topscorer met zeven doelpunten. Terwijl Mirthe van Staalduinen – vooral in de eerste helft loepzuiver – met zes doelpunten de damesranglijst aanvoert van de Delftenaren.

Vrijdag wacht Benfica om 12.10u. Waarna in de avond, naar alle waarschijnlijkheid, om 19.10u de halve finale zal worden gespeeld.

Share This