Fortuna/Delta Logistiek naar derde finale op rij

Het is Fortuna/Delta Logistiek voor het derde seizoen op rij gelukt om zich te plaatsen voor de finale. De derde en beslissende play-off tegen KZ/Thermo4U ging behoorlijk lang gelijk op. De Delftenaren toonden hun klasse door in korte tijd hard weg te lopen van hun opponent. Het resultaat: een 22-15 overwinning.

Fortuna kon weer rekenen op Nik van der Steen. Aanvoerder Thomas Reijgersberg begon vanavond langs de kant. De wedstrijd kende een furieuze start met van beide kanten veel doelpunten. Zo was het eerste schot van Fleur Hoek direct een goal en waren er na iets meer dan twee minuten al zes doelpunten gevallen. Dit bleek echter geen voorbode voor een doelpuntrijk duel. Ook vanavond moest er voor ieder doelpunt weer het nodige werk worden verzet. Harjan Visscher was belangrijk door veel rebounds te pakken. Hierdoor werd Nik van der Steen in staat gesteld om te doen wat zonder hem zo moeizaam ging: scoren. Ook Joren van Nieuwenhuijzen en Lieneke Pries schoten op de juiste momenten raak. Toch stond KZ het overgrote deel van de eerste helft aan de goede kant van de score. Vlak voor rust werd een slim uitgespeelde aanval van de Koogers met een doelpunt beloond: 8-9.

Dat Fortuna in de tweede helft nog flink aan de bak moest om een finaleplaats veilig te stellen was duidelijk. En zo’n opdracht kun je deze ploeg wel toevertrouwen. Na rust trekt Daan Preuninger de stand gelijk en zorgt Jessica Lokhorst voor een kleine voorsprong. Thomas Reijgersberg wordt in de ploeg gebracht. Het lukt Fortuna nog niet om los te komen, maar het initiatief komt alsmaar meer bij de ploeg uit Delft te liggen. Geduldig, gecontroleerd en overtuigend zette Fortuna halverwege de tweede helft flink aan. Jessica Lokhorst toont opnieuw haar klasse en maakt de 14-13. Harjan Visscher vergroot het gat naar twee middels een fraaie doorloopbal. En de daarop volgende twee goals van Daan Preuninger gooien de wedstrijd in het slot. In deze fase van de wedstrijd lopen de aanvallen gesmeerd en vallen de doelpunten als rijpe appels. Binnen enkele minuten is het beslissende gat dan ook geslagen. KZ doorbreekt de doelpuntenreeks van Fortuna, maar daar is ook alles mee gezegd. Thomas Reijgersberg, Joren van Nieuwenhuijzen en Fleur Hoek schieten Fortuna naar een comfortabele 20-14 tussenstand. Marieke Klaver en Jimmy Swikker krijgen speeltijd en Michelle van Geffen levert haar aandeel in de score door een vrije bal te verzilveren. Het laatste doelpunt van Fortuna komt op naam van Thomas Reijgersberg.

Deze mooie teamprestatie wordt beloond met een plaats in de finale. De derde finaleplaats op rij. Dat lukte geen enkele andere ploeg in de afgelopen seizoenen. Na de wedstrijd keek Jessica Lokhorst alvast vooruit naar de wedstrijd die zaterdag om 16:00 uur in Ahoy zal worden gespeeld. ‘’Natuurlijk gaan we niet voor een zilveren medaille die kant op! Tegen PKC is het belangrijk dat iedereen precies en heel goed doet wat er van hem of haar wordt verwacht.’’ Aan Ard Korporaal en Damien Folkerts is het opnieuw de taak om het team met een passend strijdplan voor de dag te laten komen. En misschien ligt dat plan al wel klaar…