Op dag twee van de Europa Cup heeft Fortuna/Delta Logistiek zichzelf weten te plaatsen voor de finale. De derde groepswedstrijd tegen het Portugese Benfica werd met 23-9 gewonnen. Daarmee werd de halve finale als groepshoofd gehaald, tegenstander in die halve finale werd Pegasus uit Duitsland. Ook de Duitsers werden relatief eenvoudig aan de kant geschoven (22-8).

Hoewel elke expert verwacht dat Fortuna/Delta Logistiek er met de titel vandoor zal gaan, moest er vandaag wel gewoon gewonnen worden. Van enige druk leek geen sprake, want al in het eerste kwart tegen Benfica liep de Nederlands kampioen uit naar een 9-2 voorsprong. Daarmee werd de marge direct bepaald, al kwam het de wedstrijd niet per se ten goede. Toch kon het aanwezige publiek zo af en toe genieten van fraaie acties.

Dat gold tevens voor de tweede wedstrijd, waarbij de doelpunten schaarser dan op dag één, al waren de doelpunten zo af en toe van ongekende schoonheid. Reijgersberg en Van der Steen verbaasden zichzelf met hun goals. De weinige tegenstand van de Duitsers zorgde voor een groot verschil in de einduitslag; 22-8.

Zaterdag wacht in de finale KV Kwik. Om 16u kun je deze live volgen in Budapest, maar tevens het YouTube channel van de IKF.

Share This