Fortuna/Delta Logistiek overklast Blauw Wit

Iets later dan gepland klonk het startsignaal voor de wedstrijd waarvan vooraf lastig in te schatten was wie er als winnaar van het veld zou stappen. Dat werd zondagmiddag echter al heel snel duidelijk. Fortuna/Delta Logistiek, met Daan Preuninger weer binnen de lijnen, liet in de eerste helft geen spaan heel van de ploeg uit Amsterdam. Met fris en opportunistisch aanvalsspel lieten de Delftenaren zien dat er vandaag niets te halen viel voor de tegenstander.

Toen Thomas Reijgersberg binnen tien minuten al drie goals van afstand had gemaakt, voelde Schep zich bij een 9-5 tussenstand genoodzaakt in te grijpen. Hij wisselde Pascal Frieswijk en Randell van der Steen van vak. Later werden Susila de Klein en Marc Broere uit het veld gehaald, maar ook deze tactische zet had weinig effect. Fortuna/Delta Logistiek ging namelijk koelbloedig door met scoren over alle schijven en liep daardoor uit naar een indrukwekkende 19-7 ruststand.

De tweede helft was heel wat minder aantrekkelijk dan de eerste. De formatie van Korporaal en Folkerts kwam na rust veel moeizamer tot scoren en Blauw Wit bleek niet in staat om alsnog een vuist te maken, hoewel het de tweede helft wel vaker scoorde dan haar Delftse tegenstander. De Amsterdammers lijken dankzij deze nederlaag voorlopig af te haken in de strijd om de play-offs.

Fortuna/Delta Logistiek leek, na de oorwassing tegen PKC/SWKGroep, op jacht naar een monsterzege op een ploeg die vooraf wellicht nog als concurrent voor de play-offs betiteld kon worden. Uiteindelijk verscheen er een 27-17 eindstand op het scorebord, een eindstand die vertrouwen oplevert.

Nog volop in de race voor een plaats in de top vier is de ploeg die komend weekend naar Delft zal afreizen: KZ/Thermo4U. Lukt het de Delftenaren een gaatje van drie punten te slaan of wordt het stuivertje wisselen? We zullen het zondagavond rond een uur of vijf weten.