Fortuna/Delta Logistiek rekende zondagmiddag eenvoudig af met AW.DTV. Na een 7-3 ruststand, stoomde de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts eenvoudig door naar een 18-10 overwinning.

Zondagmiddag stond voor Fortuna/Delta Logistiek haar laatste veldwedstrijd van 2018 op het programma. Op het eigen veld ontving het AW.DTV. De Amsterdammers begonnen de competitie goed door thuis Blauw-Wit te verslaan, Fortuna/Delta Logistiek daarentegen verloor haar eerste twee wedstrijden.

Zonder de geblesseerde Mirjam Maltha, internationals Daan Preuninger en Fleur Hoek en de vorige week nog startende Roos van Groen en Thomas Reijgersberg, nam de ploeg uit Delft al snel het initiatief. Nik van der Steen en Tim Heemskerk waren de voornaamste speerpunten en doelpuntenmakers van de thuisploeg, toch waren hun doelpunten schaars. AW.DTV had echter nog meer moeite. Joy de Groot wist nog wel een mooie doorloop te maken, waar aan de andere kant Heemskerk met een onehander de handen op elkaar kreeg.

Desondanks was de 7-3 ruststand veelzeggend. Verdedigend leek het weer aardig op orde bij de Delftse formatie, die ook qua rebound veel over had op haar Amsterdamse opponent. Het laatste doelpunt voor rust kwam uit handen van Jessica Lokhorst.

Lokhorst is weliswaar international, maar behoort niet tot de twaalf spelers die bij de wedstrijdselectie behoren op het EK Korfbal. Zij is om die reden niet mee op de stage naar Portugal en kon zodoende zondagmiddag in de basis starten. Die basisplaats luisterde ze op met enkele doelpunten, waaronder de 9-5, waarmee het verzet van AW.DTV definitief gebroken bleek.

Bret Nolthuis zorgde samen met zijn vakgenoot Danny de Vos nog voor een Amsterdams hoogtepuntje. Laatstgenoemde passeerde zijn directe tegenstander met een fraaie actie, waarna Nolthuis van achter de korf vrij kon aanleggen. Het was een doelpunt voor de statistieken, want spannend werd het nooit. Met Thomas Reijgersberg en Roos van Groen als invallers, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 18-10. De laatste veldwedstrijd van 2018 werd daarmee positief afgesloten. Zaterdag wacht de eerste oefenwedstrijd in de zaal. Belgiƫ komt op bezoek in de Fortunahal.

 

Share This