Fortuna/Delta Logistiek plaatst zich definitief voor play-offs

Na twee wedstrijden in de kampioenspoule heeft Fortuna/Delta Logistiek haar play-offticket binnen. Uiteraard waren de Delftenaren het aan hun stand verplicht en was het eerder de vraag wanneer dan of de ploeg van Ard Korporaal – die het zaterdag zonder Damien Folkerts moest doen – de play-offs zouden bereiken. Dankzij de 26-15 overwinning op DOS’46 is het Korfbal Leagueseizoen voor Fortuna/Delta Logistiek in ieder geval tot 9 april verlengd, al blijft het doel uiteraard de Ahoyfinale op 16 april.

Voor Harjan Visscher een speciale dag, hij vierde zijn verjaardag met een basisplaats tegen zijn voormalig ploeggenoten van DOS’46. Hij werd omringd door Mick Snel, Celeste Split en Michelle van Geffen. Het andere viertal bestond uit Thomas Reijgersberg, Daan Preuninger, Fleur Hoek en Roos van Groen.

DOS’46 kwam zonder al te veel verwachtingen naar Delft en dat resulteerde in een onbevangen openingsfase. De bezoekers namen ook al vrij snel een brutale 0-2 voorsprong. In de goed gevulde sporthal zocht Fortuna/Delta Logistiek in de eerste helft nog naar haar vorm. Toch kwam het ook nooit echt in de problemen.

De voorsprong van de Nijeveners werd gepareerd via Snel en Hoek, waarna het tot 9-8 een beetje stuivertje wisselen was. Toch bleek het klasseverschil te groot voor DOS’46 om te stunten tegen de koploper. Celeste Split was bij tijd en wijlen onhoudbaar. Waar een enkeling bij haar overstap naar Fortuna/Delta Logistiek dacht dat de Haagse over haar hoogtepunt was, bewees Split het tegendeel. De voormalig spits van TOP/Litta scoorde zaterdagavond zeven keer en had daar slechts 21 pogingen voor nodig.

Datzelfde aantal doelpunten wist ook Snel te halen, al vond de gedreven Amsterdammer ongetwijfeld dat zijn bijdrage misschien nog wel groter had moeten zijn. Snel kreeg namelijk 37 pogingen, waaronder enkele vrije kansen achter de korf. Zijn vakgenoot Visscher pakte echter een bijzonder hoog reboundpercentage (88%), waardoor Snel en zijn vakgenoten konden blijven herhalen.

Het smetje op de wedstrijd was wel de vervelende blessure die Preuninger opliep. De international, die ouderwets het spel verdeelde, belandde na een rebound tegen de paal, leek aanvankelijk door te kunnen spelen, maar pakte een enkele seconde later, met een door pijn vertrokken gezicht, toch zijn schouder. Noodgedwongen moest Preuninger zich laten wisselen. De wedstrijd was toen al lang en breed gespeeld. De international zag vanaf de bank zijn teamgenoot Split met een onvervalste buzzerbeater de wedstrijd eindigen: 26-15.

Dankzij deze relatief eenvoudige overwinning is Fortuna/Delta Logistiek nu definitief verzekerd van de play-offs. Toch zal het zeker niet op haar lauweren gaan rusten, want volgende week wacht de eerste confrontatie met medetitelkandidaat PKC/Vertom. Na twaalf overwinningen op rij zullen de Delftenaren zich graag meten met hun rivaal.

Lees meer nieuws

Oefenwedstrijden voorjaar 2024

De oefenwedstrijden voor het veld zijn inmiddels gepland. Mochten er nog wijzigingen komen dan zal dit met de betreffende teamouder worden gedeeld. Van enkele wedstrijden

Lees meer »