Het is amper half oktober en de Korfbal League ploegen warmen zich al op voor het zaalseizoen. Dit gebeurt vooralsnog in lege, stille sporthallen. Sfeervol is het niet, maar we zullen er voorlopig aan moet wennen. Gelukkig zijn alle wedstrijden van het Theo Korporaal Korfbal Spektakel te volgen via livestreams. Duizenden mensen maakten hier dankbaar gebruik van en gingen eens goed zitten voor de wedstrijd tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/Vertom.

Bij Fortuna/Delta Logistiek startten Reijgersberg, Visscher, Lokhorst en Van Geffen in de aanval. Preuninger, Van Nieuwenhuijzen, Hoek en Pries maakten de basis compleet. Later zou blijken dat alle vijf de Delftse heren evenveel speeltijd zouden krijgen.

In de beginfase van de wedstrijd lieten de nieuwelingen zich direct zien. De eerste vier doelpunten aan de kant van de Delftenaren kwamen uit handen van Visscher en Pries. In een gelijkopgaande eerste helft stonden de Papendrechters veelal aan de goede kant van de score. Preuninger bracht zijn ploeg met een afstandsschot weer op gelijke hoogte: 8-8. Vervolgens had PKC, mede dankzij het sterke verdedigen van de Delftenaren, moeite om tot goede kansen te komen. Van der Steen profiteerde hiervan door de 9-8 binnen te schieten. Caluwé wist een einde aan de doelpuntloze periode van haar ploeg te maken. Zij was, niet voor het eerst vanavond, trefzeker vanuit het achterveld. Op de vraag of we met een gelijke stand zouden gaan rusten gaf Hoek het antwoord met een fraaie doorloop. De 10-9 ruststand leidde tot tevredenheid bij Korporaal en Folkerts.

Scholtmeijer en Tromp brachten in de rust Roelofs en Van den Goorbergh in het veld voor Hintzbergen en Jonker. Ook in de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Na een schot van Reijgersberg (11-10) brak een fase aan waarin de Delftse dames een aantal keer trefzeker waren. Hoek, Lokhorst, Hoek, Van Geffen en opnieuw Hoek brachten hun ploeg op 16-15. Ondertussen had Van Wijngaarden wegens te enthousiast uitverdedigen een groene kaart gekregen. Hij werd vervangen door Jonker.

De volwassen spelende Van Nieuwenhuijzen zette Fortuna/Delta Logistiek voor het eerst vandaag op een voorsprong van twee doelpunten (17-15). Vervolgens kwam Klaver in de ploeg voor Van Geffen en maakte ook Van Wijngaarden zijn rentree. PKC kwam weer op gelijke hoogte. Een knappe onderschepping van Lokhorst bracht de Delftenaren op een belangrijk moment in balbezit. Met nog 1:07 op de klok was het Van Nieuwenhuijzen die de wedstrijd leek te beslissen. In de daarop volgende aanval wisten de Papendrechters niet tot scoren te komen. Opnieuw kon het vak van Hoek gaan aanvallen. Balverlies bracht Kunst in de gelegenheid om de stand gelijk te trekken en dat deed hij: 18-18. Met nog enkele seconden op de klok werd bij Fortuna gezocht naar Van der Steen. Hij dreigde te gaan schieten met de intentie om Kunst uit de tent te lokken. Er werd gefloten voor een strafworp. Van der Steen profiteerde optimaal van dit buitenkansje. Dankzij deze overwinning speelt Fortuna/Delta Logistiek volgend weekend de finale van het Theo Korporaal Korfbal Spektakel.

Na de wedstrijd verscheen de tot player of the match uitgeroepen Hoek voor de camera. Ze liet weten blij te zijn met de overwinning. ”We hebben hard gespeeld en laten zien dat we niet onderdoen voor PKC. Ik hecht nog niet heel veel waarde aan dit resultaat, maar winnen is natuurlijk altijd lekker!”

 

 

 

 

Share This