Nadat de reserves op miraculeuze wijze gelijk wisten te spelen en een play-off ticket hadden bemachtigd, was het de beurt aan onze hoofdmacht. De ploeg van Korporaal en Folkerts had zaterdagavond een grote stap in de richting van de play-offs kunnen zetten, maar bleek niet bij machte DVO/Accountor te bestrijden. Weinig tempo, het lage schotpercentage en een aantal gemiste strafworpen maakten dat de avond voor de Delftenaren in een deceptie resulteerde. In Bennekom werd het uiteindelijk 22-17.

Bij Fortuna kon Daan Preuninger na lange tijd weer op een basisplaats rekenen. Zijn vak bestond verder uit Claire van Oosten, Fleur Hoek en Joren van Nieuwenhuijzen. In het andere vak startten Jessica Lokhorst, Michelle van Geffen, Nik van der Steen en Thomas Reijgersberg. Richard van Vloten koos ervoor om Adrienne van Ofwegen en Gertjan Meerkerk nog voor de wedstrijd begon in te brengen om zo de opstelling in het voordeel van zijn ploeg te laten uitpakken. Hij en de juryvoorzitter werden echter gecorrigeerd door de coaches van Fortuna die deze truc in het verleden al veelvuldig hebben gebruikt. Al met al vonden de wissels aan Bennekomse zijde na het eerste fluitsignaal alsnog plaats.

De wedstrijd kende een stroef begin waarin weinig doelpunten vielen en beide ploegen duidelijk zoekende waren. Fleur Hoek zag haar eerste schot feilloos door de mand gaan, maar dit bleek helaas geen voorbode voor de rest van de avond. Op 6-4 wist Preuninger de stand door middel van een fraai jumpshot en een schot weer gelijk te trekken. Hij was aan Delftse zijde één van de weinigen die wel veelvuldig tot scoren kwam en een waardig niveau haalde. Wie anders dan Meerkerk pareerde. Van der Steen tekende nog voor de 7-7, maar vanaf dat moment zette DVO aan. Via 11-7 viel de rust uiteindelijk bij 13-9. Mirjam Maltha was ondertussen al in de ploeg gekomen.

In de tweede helft verkleinde Preuninger het gaatje direct naar drie, maar via Van Ginkel en tweemaal Van Haren kon DVO tegen een comfortabele marge van zes doelpunten aan kijken. Een mooie doorloopbal van opnieuw Preuninger gaf de Delftse supporters nog wat hoop, maar Van Roekel en Meerkerk gooiden de wedstrijd al ver voor het einde in het slot (18-11). De elkaar snel opvolgende, gemiste strafworpen van Reijgersberg, Swikker en Van der Steen waren tekenend voor de onmacht van Fortuna deze avond.

Desalniettemin hebben de Delftenaren plaatsing voor de play-offs nog volledig in eigen hand. Om te beginnen zal komend weekend worden aangetreden tegen DOS’46 uit Nijeveen. Daarbij is het de grote vraag of internationals Jonker en Visscher weer tot de wedstrijdselectie zullen behoren. Eén ding is zeker: de Delftenaren zullen revanche op zichzelf willen nemen én het publiek op een strijdlustige laatste reguliere thuiswedstrijd willen trakteren. Tot dan!

Share This