Fortuna/Delta Logistiek trekt aan kortste eind in zinderend duel

In een goed gevulde Fortuna-hal werd LDODK/Rinsma Fashion zondagmiddag overrompeld door de scherpe start van de Delftenaren: 3-0 dankzij Segaar (2x) en Reijgersberg. Toen de Friezen vervolgens tweemaal tot scoren wisten te komen, ontstond er een duel dat van begin tot eind op het scherpst van de snede gespeeld zou worden. Het publiek kon er eens goed voor gaan zitten.

Vrijwel de gehele eerste helft lag het initiatief bij de thuisploeg. Via 7-7 liepen de Delftenaren uit naar 9-7. Op 14-12 kwam Preuninger na een reboundduel ongelukkig terecht op de voet van zijn tegenstander. Hij bleek even later niet verder te kunnen spelen en werd nog voor rust vervangen door Joren van Nieuwenhuijzen.

Hoogtepunt in de eerste helft was het fabuleuze doelpunt van Reijgersberg vlak voor rust. Onder hoge druk van de schotklok vertrok hij vanuit de paal richting de achterlijn. Terwijl hij zich indraaide richting de korf, gooide hij de bal onderhands met één hand richting het mandje. Dit resulteerde in de 16-12 en gaf Fortuna vlak voor rust wat extra lucht.

Na rust was het Marjolijn Kroon die LDODK binnen enkele seconden terug in de wedstrijd bracht. Fortuna kon, ondanks de hete adem van de tegenstander in hun nek, lange tijd op voorsprong blijven. Zo zorgde Jessica Lokhorst met haar vierde goal van de middag voor de 24-22. In de daarop volgende zeven minuten zouden er in totaal nog negen doelpunten vallen: drie voor de thuisploeg en zes voor de uitploeg.

Een knappe doorloopbal van Maltha betekende de 26-23. Fortuna leek daarmee de meeste aanspraak op de overwinning te maken, maar niets bleek minder waar. LDODK kwam terug tot 26-26. Nik van der Steen schoot zijn ploeg in de daarop volgende aanval direct weer op voorsprong. Uiteindelijk waren het de gebroeders Zwart die er via een afstandsschot en een strafworp voor zorgden dat de punten mee naar Friesland gingen. Zodoende weet LDODK de koploper tot op twee punten te naderen.

Halverwege de competitie kan geconcludeerd worden dat de strijd om de play-offs nog volledig open ligt. De Delftse formatie wist zeven van de negen wedstrijden in winst om te zetten. In de returns zal duidelijk worden of de ploeg daadwerkelijk in staat blijkt om toe te groeien naar de benodigde vorm om in de top vier te eindigen.

Komend weekend neemt Fortuna het in de eigen hal op tegen regerend lands- en Europees kampioen TOP/SolarCompleet. Met de openingswedstrijd van dit seizoen nog vers in het geheugen heeft u alle reden om zaterdagavond af te reizen naar Delft.