Daan Preuninger, Ard Korporaal en Damien Folkerts zijn woensdagavond in de prijzen gevallen bij de Korfbal Leagueverkiezingen. De international scoorde volgens het publiek het mooiste Korfbal Leaguedoelpunt van het seizoen, terwijl alle Korfbal Leaguespelers het duo Korporaal/Folkerts benoemde als Beste Coach van het Jaar.

Woensdag 9 mei vonden de Korfbal Leagueverkiezingen plaats. In de zeven verschillende categorieën was Fortuna/Delta Logistiek vijf keer genomineerd. Daan Preuninger en Jessica Lokhorst vochten om de titel ‘Goal van het Jaar’. Lokhorst moest genoegen nemen met een derde plaats, terwijl Daan Preuninger met zijn doelpunt tegen KZ/Hiltex de hoofdprijs wist te veroveren.

Sanne Alsem en Joren van Nieuwenhuijzen waren beiden genomineerd als Talent van het Jaar, maar moesten beiden hun meerdere erkennen in twee LDODK-talenten. Lieneke Pries en Tim Flokstra bekroonden een mooi seizoen met een individuele prijs.

Korporaal en Folkerts hadden in hun categorie: Coach van het Jaar, geduchte concurrentie. Jan Niebeek (derde landstitel op rij) en Richard van Vloten (behield KCC/SO natural in de Korfbal League) moesten echter genoegen nemen met een tweede en derde stek. De Korfbal Leaguespelers en -speelsters verkozen ons trainersduo tot het beste van het seizoen.

Gefeliciteerd allemaal!

De andere winnaars waren:
Richard Kunst (Speler van het jaar)
Celeste Split (Speelster van het jaar)
Marco van der Lucht/Arnold Alexander (ERIMA Referee Award)

Share This