Fortuna/Delta Logistiek verliest in Gorredijk

Het is Fortuna/Delta Logistiek nog niet gelukt om de tweede ronde van de play-offs te bereiken. In Friesland trok LDODK/Rinsma Modeplein aan het langste eind (25-23). Hierdoor zal aanstaande dinsdag een beslissende, derde play-off worden gespeeld.

Fortuna startte zonder internationals Jessica Lokhorst en Daan Preuninger. Althans zo leek het. In de eerste minuut werd Lokhorst namelijk al in de ploeg gebracht. Zij kreeg, net als woensdag, de taak om het aanvallende gevaar van Marloes Frieswijk te neutraliseren. In de eerste helft waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. De 10-10 van Lieneke Pries betekende haar honderdste doelpunt in de Korfbal League. Dankzij doelpunten van Nik van der Steen en Fleur Hoek gingen de Delftenaren met een voorsprong rusten: 11-12.

Het begin van de tweede helft is voor LDODK. Dankzij een reeks van drie doelpunten buigen de Friezen de stand om naar 14-12. Fortuna moet in de achtervolging en Daan Preuninger wordt in de ploeg gebracht. Bij LDODK zien we Christian Dekkers binnen de lijnen verschijnen. Hij zou, zo blijkt later, een groot aandeel hebben in de doelpuntenproductie van LDODK.

Met nog een kwartier te spelen kijkt Fortuna tegen een 16-13 achterstand aan. Michelle van Geffen brengt het gaatje met een fraaie onehander terug naar twee. Fleur Hoek zorgt met haar vijfde van de avond voor de aansluiting, maar Dekkers countert direct: 17-15. Toch lukt het Fortuna om zich terug te knokken in de wedstrijd. Een schot van Harjan Visscher, een korte kans van Michelle van Geffen en de zesde van Fleur Hoek brengen de Delftenaren zelfs op voorsprong. Uitgerekend Lieneke Pries lijkt haar oude ploeg een tik te geven door de 17-19 voor haar rekening te nemen. En wanneer Thomas Reijgersberg even later met een buzzerbeater de 18-20 maakt, lijkt Fortuna de beste papieren voor de overwinning te hebben. Niets blijkt echter minder waar…

Bij LDODK wordt Marloes Frieswijk naar het andere vak gebracht. Deze wissel werpt zijn vruchten af. Vijf minuten voor tijd kijkt Fortuna dan ook tegen een achterstand van twee punten aan. De zevende van Fleur Hoek brengt de hoop in Delftse harten terug (22-21). Aan de andere kant geeft Christian Dekkers LDODK weer wat lucht. Jessica Lokhorst zorgt voor opnieuw een aansluitingstreffer, maar het mag niet baten. Fortuna komt deze avond tekort om de wedstrijd in de slotfase te kunnen kantelen. Uiteindelijk wordt het 25-23.

Aanstaande dinsdagavond staat de beslissende play-off op het programma. In Delft nemen beide ploegen het voor de laatste keer tegen elkaar op. Het is dan alles of niets!