Fortuna/Delta Logistiek verliest wederom

Na het zo succesvolle 2018, wil het in 2019 nog niet echt vlotten bij Fortuna/Delta Logistiek. Hoewel de Delftenaren in enkele wedstrijden lof oogsten, werd het vorige week op waarde verslagen door KZ/Thermo4U, en deed DOS’46 dat zaterdagavond nog eens dunnetjes over. In Nijeveen verloor Fortuna/Delta Logistiek met 26-23.

Marcel Segaar bleef ziek thuis, Nik van der Steen begon vanaf de bank, waardoor Tim Heemskerk wederom de mogelijkheid kreeg om zichzelf te laten zien. Heemskerk toonde zich aanvallend aanwezig en was in de eerste helft, net als Daan Preuninger goed voor drie doelpunten. Echter haperde de volledige Fortuna/Delta Logistiek-machine, met een overdosis aan plaatsfouten, miscommunicatie en gebrekkige rebound. DOS’46 deed dat beter, creëerde ook meer kansen en leidde al voor rust met 11-9.

Fortuna/Delta Logistiek, dat nog geen twee weken geleden één van haar beste wedstrijden in jaren speelde (Blauw-Wit-thuis), kwam geen moment fijn in de wedstrijd. Eva van der Zon werd al voor rust ingezet om voor een kentering te zorgen. Nik van der Steen mocht zes minuten na rust aantreden en benutte direct een strafworp. Dat klinkt als een logisch buitenkansje. Maar juist de strafworpen bleken zaterdagavond een lastige horde voor de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts.

Tim Heemskerk kreeg in de eerste helft de kans om vanaf de stip gelijk te maken, maar verzaakte, waarna Jelmer Jonker een aanval later ook faalde vanaf 2,5 meter. Jonker herstelde zichzelf echter met een afstandschot, waardoor DOS’46 weer op twee verschil kwam te staan. In de tweede helft was het Daan Preuninger die tot twee keer toe niet profiteerde van een strafworp en miste niet veel later ook Van der Steen.

Of het de wedstrijd had doen kantelen is de vraag, want DOS’46 leek in de tweede helft op een simpele overwinning af te stevenen. De Nijeveense formatie kwam, onder aanvoering van een makkelijk scorende Jonker, op 23-16 en rekende zich alvast rijk. Echter bleek Fortuna/Delta Logistiek toch nog haar rug te kunnen rechten en knokte het zich terug tot twee. Fleur Hoek, die in deze fase veelvuldig gezocht werd, had daarin een belangrijk aandeel. De international schoot drie keer raak van afstand en zag de bezoekers terugkeren tot 24-22.

Het twaalfde doelpunt van Jonker betekende echter definitief de genadeslag. Waardoor Fortuna/Delta Logistiek haar vijfde nederlaag van 2019 moest incasseren.