Fortuna/Delta Logistiek verzekert zich van play-offs

Hoewel de Delftenaren het natuurlijk aan hun stand verplicht waren, mocht Fortuna/Delta Logistiek zich na de zevende speelronde van de Korfbal League met zekerheid play-offdeelnemer noemen. In eigen huis won Fortuna/Delta Logistiek, zonder echt goed te spelen, eenvoudig met 33-18 van KCC/CK Kozijnen.

Sanne Alsem keerde voor het eerst sinds haar vertrek terug op de Schoemakerstraat en liet die rentree optekenen met het openingsdoelpunt. Een voorbode voor de wedstrijd werd het allerminst. Haar vak had het erg zwaar, mede dankzij het reboundoverwicht van Harjan Visscher. Zuiver was de openingsfase echter niet. Nik van der Steen maakte van geruime afstand gelijk, maar het duurde lang voordat de thuisploeg haar kwaliteitsverschil in de score kon uitdrukken. Mede dankzij drie doelpunten van Michelle van Geffen kon Fortuna/Delta Logistiek toch uitlopen naar een 9-3 voorsprong. Alleen Mandy Biesbroek deed, met twee doelpunten, namens de Capellenaren iets terug.

De speerpunten van KCC, Bo Oppe en Stefan Dekkers, werden vakkundig uit de wedstrijd gehouden. Beide heren scoorden geen enkel velddoelpunt, Dekkers wist alleen een strafworp te converteren. En waar Visscher in de ene verdediging de Capelse aanvallen vroegtijdig wist te ontregelen met snelle rebounds, daar deed Thomas Reijgersberg dat in het andere vak. Toch beleefde de aanvoerder een zware wedstrijd. Mark Behrens wist, dankzij goed positioneren, veel reboundduels van Reijgersberg te winnen wanneer de Delftenaren de aanval zochten. Het was echter niet voldoende om een spannende ruststand te noteren: 14-8.

En ook na de pauze wist de ploeg van Ed van der Steen en Frits Wip geen vuist te maken. Sidney Schol noteerde in het eerste bedrijf al een fraaie treffer, waarmee hij de strijd zal aangaan voor een nominatie voor Goal van de Week. Voor die nominatie kreeg hij concurrentie van Visscher en Van der Steen die ook via een doorbraak het digitale publiek wisten te trakteren op mooie doelpunten. Het verschil in de wedstrijd werd echter gemaakt door de Delftse dames. Zij scoorden zaterdag meer dan de helft van de doelpunten.

Uiteraard had Fleur Hoek een belangrijk aandeel, hoewel ze de play-offvorm nog niet te pakken heeft, scoorde ze wel vijf keer. Ook Michelle van Geffen was loepzuiver, ook zij leverde haar riante bijdrage, met vijf doelpunten. De andere acht damesdoelpunten werden eerlijk verdeeld door Marieke Klaver en Lieneke Pries.

Het werd een wedstrijd die de jaaroverzichten ongetwijfeld niet zal halen, al zou het zomaar zo kunnen zijn dat er toch geschiedenis werd geschreven. Vanuit een reboundduel tikte Visscher de bal fraai binnen. Echter was het niet de korf waar Fortuna/Delta Logistiek op dat moment moest scoren. Een eigen doelpunt dus. Was het het eerste eigen doelpunt in de geschiedenis van de Korfbal League? De statistici zullen het antwoord ongetwijfeld snel met ons delen.

Tevens noemenswaardig was de invalbeurt van Jimmy Swikker. De tiener stond amper vijf minuten binnen de lijnen of hij had al drie keer weten te scoren. Freewheelend sloot Fortuna/Delta Logistiek de wedstrijd uiteindelijk met een 33-18 overwinning af.

Lees meer nieuws