Fortuna/Delta Logistiek weet sterk seizoen niet te bekronen met landstitel

In een zo goed als leeg Ahoy werd op zaterdag 17 april gestreden om de landstitel. Fortuna/Delta Logistiek trok in deze titelstrijd tegen PKC/Vertom aan het kortste eind. In een wedstrijd die lang spannend was, werd het 18-22 in het voordeel van de ploeg uit Papendrecht.

Fortuna begon sterk aan de wedstrijd en kwam op een 1-0 voorsprong door Nik van der Steen. Thomas Reijgersberg werd in eerste instantie langs de kant gehouden. Al snel betrad hij het veld met de taak om Olav van Wijngaarden het leven zuur te maken. En dat lukte. Veel rebounds werden gewonnen en daar lag dan ook de basis voor het succes in de eerste helft. Fleur Hoek zag haar eerste schot binnenvallen en niet veel later maakte ze ook een doorloop. Er staan op het moment dat het moet, dat is pure klasse. De 4-1 kwam vervolgens uit handen van Jessica Lokhorst. Inmiddels waren er tien minuten gespeeld en lag de controle volledig bij Fortuna. PKC kwam terug tot 4-4, maar goals van Harjan Visscher en Thomas Reijgersberg brachten de Delftenaren weer op een voorsprong van twee doelpunten. PKC kon steeds aanhaken, maar kwam in de eerste helft nooit verder dan een gelijke stand. Fortuna was dankzij goals van Daan Preuninger en opnieuw Fleur Hoek goed op weg naar een comfortabele voorsprong halverwege de wedstrijd. Sanne van der Werff, de beste speelster van PKC, stak daar een stokje voor en bepaalde de ruststand op 9-8.

Begin tweede helft kon Fortuna de voorsprong nog tien minuten vasthouden. Bij PKC werd Jelmer Jonker naar de kant gehaald. Hij kwam er niet aan te pas tegen de sterk verdedigende Joren van Nieuwenhuijzen en Daan Preuninger. Aanvallend kwam er bij Fortuna gaandeweg de tweede helft zand in de motor. Bij 13-12 keek de ploeg van Korporaal en Folkerts voor het eerst tegen een achterstand aan. Achteraf zou blijken dat Fortuna vanaf dat moment ook nooit meer op voorsprong zou komen. Toch bleef de wedstrijd heel lang spannend. Nik van der Steen maakte onder zeer hoge druk de 13-13. Toen Daan Preuninger zeven minuten voor tijd de 15-16 binnen schoot, leek de landstitel nog binnen bereik te zijn. Het liep helaas anders. De slotfase was voor PKC. Hun eindsprint resulteerde in de 18-22 uitslag. De felicitaties gaan naar Papendrecht, waar ze zich na lange tijd weer landskampioen mogen noemen.

Fortuna sluit het seizoen ondanks deze zure nederlaag met opgeheven hoofd af. Finales zijn er om te winnen en dat lukte dit jaar weliswaar niet. Toch is onze selectie dit seizoen meerdere keren boven zichzelf uitgestegen en is het publiek op ontelbaar veel mooie momenten getrakteerd. In Delft en tot ver daarbuiten heerst een gevoel van trots.

Tot volgend seizoen, dan zullen we er weer staan!