Fortuna/Delta Logistiek wint met duidelijke cijfers

Voor de derde keer op rij heeft de formatie van Korporaal en Folkerts met overtuigende cijfers twee punten gepakt. In Driebergen werd het op een zeker moment nog even spannend, maar bleek Fortuna na vijftig minuten een flinke maat te groot voor Dalto. De wedstrijd eindigde in 19-28.

Er was dit weekend geen basisplaats weggelegd voor Hoek en Preuninger. Ten opzichte van vorige week veranderde de opstelling aan de kant van de heren. Reijgersberg vormde een koppel met Van der Steen en Visscher met Van Nieuwenhuijzen. Aan dameskant startten de tot nu toe gebruikelijke vier namen: Lokhorst met Van Geffen en Klaver met Pries.

Fortuna begon in scorend opzicht scherp aan de wedstrijd en sloeg direct een gaatje. Na een minuut of tien moest Van Nieuwenhuijzen zich vanwege een blessure laten vervangen door Preuninger. Het stond op dat moment 2-7. Aan dat spelbeeld veranderde weinig in de eerste helft. Ook bij rust keken de Delftenaren namelijk nog tegen een comfortabele voorsprong van vijf punten aan: 8-13.

Begin tweede helft verscheen Hoek binnen de lijnen op de plaats van Pries. Dalto was niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden en kroop steeds iets dichterbij. Met een voorsprong van nog slechts twee punten grepen Folkerts en Korporaal in. Swikker werd in de ploeg gebracht voor Van der Steen en Pries kwam terug op de plek van Van Geffen. Na de dubbele wissel volgde een doelpunt van Reijgersberg. Vervolgens waren het Hoek, Visscher en Swikker die hun klasse toonden en veelvuldig tot scoren kwamen. Zo kon Fortuna de voorsprong gestaag uitbouwen naar de uiteindelijke 19-28.

Momenteel staan de Delftenaren alleen aan kop in poule B van de Korfbal League. Op zondag 7 februari ontvangt Fortuna de nummer twee: TOP/Litta. Op papier een mooi affiche, maar zullen beide ploegen hun tactiek zo vroeg in het seizoen al prijsgeven?