Fortuna/Delta Logistiek wint met speels gemak

Zaterdagmiddag had Fortuna/Delta Logistiek geen kind aan Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Al na een paar minuten speeltijd was duidelijk dat de wedstrijd geen moment spannend zou worden. Op alle fronten waren de Delftenaren hun tegenstander de baas en dat was terug te zien in de uitslag: 37-18.

Onder leiding van een loepzuivere Nik van der Steen schoot Fortuna uit de startblokken. Het schotpercentage lag in de beginfase hoog. Na een minuut of tien stond een comfortabele 11-3 op het scorebord. In het vervolg van de eerste helft zakte het schotpercentage van de Fortunezen wat weg. Veel dichterbij konden de Driebergenaren niet komen. De rust kwam bij 16-7.

Na rust verandert er niets aan het spelbeeld. De eerste aanval van Fortuna resulteert in een buzzerbeater na mooie combinatie tussen Joren van Nieuwenhuijzen en Daan Preuninger. Fortuna krijgt bij vlagen behoorlijk wat ruimte en scoort er lustig op los. Met nog een kwartier te spelen staat Nik van der Steen al op acht goals en is het inmiddels 25-12. Wanneer Marieke Klaver vervolgens raak schiet, staan alle basisspelers van Fortuna op het scoreformulier.

De dertigste goal van Fortuna komt voort uit een mooie tikbal van Lieneke Pries op – de wederom sterk spelende – Michelle van Geffen. In eerste instantie wordt deze gemist, maar in de herkansing gaat de bal toch door het mandje. Ook invalster Fabiënne van Erk geeft haar visitekaartje af. Haar eerste twee kansen, een schot en een doorloop, zijn allebei een goal. Als Harjan Visscher vlak voor tijd vanaf de zijlijn raak schiet hebben alle tien de Delftse spelers deze middag gescoord. De eindstand wordt bepaald door een fraai jumpshotje van Fleur Hoek.

Na twee zeer gemakkelijke overwinningen op rij kan Fortuna haar borst nat gaan maken voor de clash in Sassenheim. Om in termen van Damien Folkerts te spreken staat er eindelijk weer een ‘grote mannenwedstrijd’ op het programma. Op 13 maart om 14:00 uur zal worden aangetreden tegen TOP/LITTA met als inzet de eerste plaats in poule B.