Fortuna/Delta Logistiek wint ook in Nijeveen

Erg overtuigend was het niet, maar Fortuna heeft ook de uitwedstrijd tegen DOS’46 gewonnen. Na een minimale achterstand bij rust konden de Delftenaren in de tweede helft orde op zaken stellen: 18-21. Hierdoor blijft de ploeg van Korporaal en Folkerts koploper in poule B van de Korfbal League.

Lokhorst en Reijgersberg zagen hun ploeggenoten vanaf de bank onder druk gezet worden door de makkelijk scorende dames van DOS’46. Fortuna moest in de achtervolging en deed dit onder aanvoering van de veelvuldig scorende Van der Steen. Uiteindelijk zou hij zaterdagavond tot negen doelpunten komen.

De gehele eerste helft keken de Delftenaren tegen een achterstand aan. Het vak van Van der Steen kwam steeds redelijk snel tot scoren. In het andere vak wilde het niet vlotten. De achterstand bedroeg vier punten toen Preuninger (hij speelde zijn 100ste duel in de Korfbal League) zijn vak over een dood punt heen hielp. Eerst scoorde hij vanaf de zijlijn en kort daarna zette hij zijn vakmaat vrij. Van Nieuwenhuijzen rondde stoïcijns af (9-7). Vlak voor rust deed Klaver haar oude ploeg pijn met haar tweede van de avond: 10-9. In de daaropvolgende aanval schoot Van Doorn DOS’46 weer op een voorsprong van twee punten. Het zesde doelpunt van Van der Steen is de laatste voor rust: 11-10.

Voormalig DOS’46-speler Visscher zorgt er kort na rust voor dat de wedstrijd van vooraf aan begint door de stand gelijk te trekken. Aanvallend blijft het moeizaam lopen in het vak van Hoek, Klaver, Van Nieuwenhuijzen en Preuninger. De derde goal van, de steeds vrijer spelende, Klaver brengt Fortuna weer op gelijke hoogte. Toch kan de wedstrijd nog niet worden gekanteld, want binnen een mum van tijd staat het 14-12 in het voordeel van de Nijeveners. Via strafworpen van Hoek en Van Nieuwenhuijzen staat het niet veel later weer gelijk. Reijgersberg is inmiddels in de ploeg gebracht.

Kan Fortuna met nog een kwartier te spelen voor het eerst op voorsprong komen? Er wordt besloten de dames uit te gaan spelen en deze tactiek werpt zijn vruchten af. Middels een buzzerbeater van Hoek staat Fortuna voor het eerst deze avond aan de goede kant van de score. DOS’46 pareert snel. Dit betekent dat Van der Steen, de makkelijkst scorende speler van de avond, weer in de aanval komt. Hij verzaakt niet en zet zijn ploeg op voorsprong 16-17. Klaver moet het veld geblesseerd verlaten en wordt vervangen door Lokhorst. DOS’46 versiert een strafworp en weer staat het gelijk. Wederom wordt in de Delftse aanval veelvuldig gezocht naar de dames. Hoek beloont dit vertrouwen met twee goals van afstand: 17-19. Zwolle maakt de aansluitingstreffer door een rebound fraai binnen te tikken. Na dit doelpunt zou DOS’46 niet meer tot scoren komen. Fortuna daarentegen wel. Goals van Van der Steen en Preuninger bepalen de eindstand op 18-21.

Gemakkelijk ging het niet, maar toch weet Fortuna twee punten binnen te slepen en de ongeslagen status te behouden. Volgende week neemt de selectie het in eigen huis op tegen KCC/CK Kozijnen. Kijkt u om 15:30 en 17:30 uur mee via Eyecons?