Sporthal De Schenkel was zaterdag getuige van een spectaculaire wedstrijd tussen KCC/SO natural en Fortuna/Delta Logistiek. Onder leiding van Paul Kuyer ontspon zich een spannende beginfase tussen de nummer acht en vijf van de Korfbal League. Maar de bezoekers maakten in de slotfase van het eerste bedrijf al het verschil. Uiteindelijk won de uitploeg overtuigend met: 17-26.

In de basis van Fortuna/Delta Logistiek een basisplaats voor Thomas Reijgersberg. De voormalig international reisde mee af naar Capelle aan den IJssel, maar was lange tijd een twijfelgeval. Hij kampte de gehele week met griep, maar was net op tijd hersteld. Naast Reijgersberg verschenen Daan Preuninger, Nik van der Steen en Marcel Segaar in de basisacht. Segaar en Van der Steen werden vergezeld door Mirjam Maltha en Sanne Alsem. Preuninger, Van Nieuwenhuijzen vormden samen met Claire van Oosten en Jessica Lokhorst de eerste Delftse aanval.

Bij KCC een wijziging in de basisopstelling. Gertjan Meerkerk had last van een blessure en moest om die reden vanaf de zijlijn toekijken. Zijn plaats werd ingenomen door Stefan Dekkers, die net als zijn broer Christian voor de doelpunten moest gaan zorgen. In Delft legde Fortuna/Delta Logistiek, voornamelijk in de tweede helft, de aangevende dames van de Capelse Korfbal Leaguevereniging plat, iets wat ook zaterdagavond het verschil zou kunnen betekenen.

Preuninger liet er in de beginfase geen twijfel over bestaan, dat hij nog steeds een veelscorende speler kan zijn. Zijn eerste vijf schoten leverden vier doelpunten op, wat overigens nog niet meteen de genadeklap voor de thuisploeg betekende. Dankzij de dames bleef KCC namelijk lang in de eerste helft bij (6-7). Demi van Oosten (twee keer), Milou Wierenga en Mandy Biesbroek scoorden beiden twee keer, terwijl Eliza Roest en Christian Dekkers voor de andere twee mannelijke treffers zorgden. Via een fraaie onehander van Jessica Lokhorst en een vrije bal van Van der Steen leek het verzet gebroken. Niets bleek echter minder waar. Via de gebroeders Dekkers, Adriƫnne van Ofwegen en Mandy Biesbroek trok de Capelse ploeg de stand weer gelijk.

Dat bleek achteraf gezien wel de laatste wederopstanding van de thuisploeg. De bezoekers, die konden genieten van een zuiver schietend duo: Segaar en Preuninger, liepen voor rust al uit naar een vier punten marge. Nik van der Steen besloot de eerste helft met zijn 10-14. Joren van Nieuwenhuijzen was op dat moment al in de ploeg gekomen voor Reijgersberg.

Diezelfde van Nieuwenhuijzen noteerde het eerste doelpunt van de tweede helft. Zijn vakgenoot Preuninger leek daarna de wedstrijd definitief in het slot te gooien, na een droog schot vanuit de achterhoek. De uitploeg probeerde nog het een en ander met wissels. Steven Verhoeff verving Stefan Dekkers, terwijl Stephan Groeneweg op de plek van Mark Behrens kwam te spelen. Het zorgde niet voor de ommekeer. Sterker nog, het verschil bleek alleen maar op te lopen. Segaar, die uiteindelijk acht treffers zou eindigen, vergrootte de voorsprong naar 16-24. Datzelfde aantal haalde ook Preuninger, enig verschil is dat de jongste van de twee zeven velddoelpunten maakte, waar Segaar ook drie strafworpen benutte. De man die het bij KCC moest doen: Christian Dekkers, bleef steken op vier. Mede daardoor won Fortuna/Delta Logistiek overtuigend: 17-26.

Share This