Fortuna/Delta Logistiek zet KCC/CK Kozijnen kinderlijk eenvoudig opzij

Het (wegens de avondklok vervroegde) duel tussen de rood- en zwartwitten werd zaterdagavond geen moment spannend. Kinderlijk eenvoudig gaven de Delftenaren hun tegenstander een lesje in effectiviteit. Uiteindelijk werd afgefloten bij 10-25.

Korporaal en Folkerts hielden Fleur Hoek en Thomas Reijgersberg langs de kant. Met Harjan Visscher op de plek van Reijgersberg werd verder in dezelfde vakken als vorig weekend gestart. In het interview voorafgaand aan de wedstrijd hield Korporaal nog wel rekening met een pittig potje.

Nik van der Steen tekende voor de eerste twee treffers tegen zijn oude club. Dankzij goals van Pries, Van Geffen, Preuninger (2x), opnieuw Van der Steen, Klaver en Lokhorst liep Fortuna gemakkelijk uit naar 3-10. Vervolgens werd een vrije bal van, de vorige week nog zo trefzekere, Bo Oppe middels een knap blok onschadelijk gemaakt door Van Nieuwenhuijzen. Oud-Fortunees Sanne Alsem hielp haar nieuwe ploeg over het dode punt heen en tekende voor de 4-10. Niet veel later maakte diezelfde Alsem een nogal onbesuisde overtreding op Klaver. De scheidsrechters besloten het bij een strafworp te laten. Dertig seconden voor rust leek van Nieuwenhuijzen de ruststand te bepalen, maar Lokhorst deed er nog een schepje bovenop: 6-15.

Vlak na rust scoorde Preuninger onder hoge druk van de schotklok, waarna hij enkele minuten later naar de grond werd gewerkt door Behrens. De daarop volgende goal van Van Nieuwenhuijzen werd doorgefloten en Behrens werd naar de kant gehaald, maar niet voor lang. Middelkoop raakte in een botsing met Visscher ongelukkig geblesseerd en moest het veld noodgedwongen verlaten. Visscher liet Behrens direct zijn hielen zien en zorgde met een fraai afgeronde doorloop voor de 7 tegen 19.

Met nog een kwartier te spelen begon het wisselen bij Fortuna. Jimmy Swikker verving Daan Preuninger en niet veel later kwamen ook Annick Post en Fabiënne van Erk in het veld voor Michelle van Geffen en Lieneke Pries. Verder mocht Jordi Kouwenhoven nog een minuut meepikken. Inmiddels stond de eindstand al op het bord: 10-25.

Voor de tweede week op rij boekt Fortuna dus een simpele zege. In tegenstelling tot vorige week lieten de Delftenaren hun tegenstander van zaterdagavond in de tweede helft niet onnodig dichterbij komen. Volgende week gaat de ploeg van Folkerts en Korporaal op bezoek bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen. In het verleden zijn er in de Hoenderdaal al heel wat spannende duels tussen beide ploegen uitgevochten. Zal dit aanstaand weekend opnieuw het geval zijn?

Lees meer nieuws