Fortuna dendert door, ook KCC verslagen

De versoepelde maatregelen zorgden weliswaar nog niet voor publiek in de Fortuna/Delta Logistiekhal, toch kon een grote groep supporters de wedstrijd bekijken. Live uiteraard, maar zonder ‘concurrentie’ van andere Korfbal Leaguewedstrijden. De wedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen werd namelijk vervroegd naar 17u, waardoor rond de klok van 19u – voordat de overige wedstrijden begonnen – al bekend was dat de Delftenaren ook zaterdagmiddag hun winstreeks hadden verlengd: 28-19.

Die uitslag leek enigszins geflatteerd, tenminste als je op de prestaties van beide ploegen in de eerste helft af ging. Fortuna/Delta Logistiek was slordig en schoot een matig percentage, daar waar de Capellenaren juist zorgvuldig om gingen met de buitenkansjes die soms ontstonden.

Toch kwamen de Delftenaren geen moment echt in de problemen, want op basis van de statistieken effenen de percentages zich toch altijd uit naar de gemiddeldes. En aangezien Fortuna/Delta Logistiek ook zaterdagmiddag enorm veel meer pogingen (140) nam dan haar tegenstander (81), was de marge van negen doelpunten dus ook helemaal niet zo bijzonder.

Was het dan een wedstrijd om snel te vergeten? Dat ook zeker niet. Genoeg momenten om over na te praten, en gelukkig allemaal positieve momenten. Geen kaarten, geen noemenswaardige blessures. Fortuna/Delta Logistiek startte voortvarend met vijf doelpunten in de eerste vijf minuten, terwijl de tien minuten die volgden slechts twee Delftse goals opleverde. KCC verdeelde haar doelpunten beter, maar kwam in het eerste kwartier slechts tot zes, waardoor het op het eerste gezicht geen doelpuntrijk duel leek, al was Michelle van Geffen in de beginfase met twee doelpunten uit twee schoten belangrijk.

In die fase nog wel wat consternatie, want Harjan Visscher leek aanvankelijk een schitterende buzzerbeater te maken. Overleg volgde met de jurytafel, waarna de scheidsrechters KCC het spel – met het goedgekeurde doelpunt van Visscher op het scoreboard – lieten hervatten. Een seconde later volgde nieuw overleg, waarna het doelpunt alsnog werd afgekeurd. Hoewel Luttik en Kok ook na de wedstrijd overtuigd waren van hun beslissing, zal het een millisecondespel geweest zijn.

Fleur Hoek en Mick Snel waren zoekend in de beginfase, kenmerkend was de reactie na een fraaie, maar moeilijke onehander van Snel, die met z’n gelaatsuitdrukking liet zien: ‘Dit dan weer wel’, doelend op de vele toch makkelijker geachte schoten die niet doel troffen. Uiteindelijk behaalde de topscorer van vorig seizoen toch een gemiddelde van zeven doelpunten uit negentien pogingen, wat niet als slecht gezien kan worden.

Dat gold overigens ook niet voor Thomas Reijgersberg die Randy Oosting een zware middag bezorgde. Niet alleen meed hij – als gewoonlijk – geen duel, maar ook als doelpuntenmaker was de routinier aanwezig (5x).

De Capellenaren wisten weliswaar niet te stunten, maar gaven – zeker in de eerste helft – weerstand en dat zal KCC hoop geven. Want met nog twee wedstrijden te gaan, bestaat de kans nog steeds dat de ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink zich plaatst voor de kampioenspoule. Dat betekent echter wel dat twee ploegen uit het rijtje Blauw-Wit, KZ/Thermo4u en LDODK/Rinsma Modeplein geen wedstrijd meer mogen winnen, waar KCC juist alles moet winnen. Een wellicht kleine kans, but it ain’t over till the fat lady sings.

Fortuna/Delta Logistiek wint ook haar achtste wedstrijd (28-19) en treft volgende week KZ, waar Jet Hendriks onlangs terugkeerde. Zal het stel Snel/Hendriks na jaren met elkaar in een team, komend weekend weer eens tegen elkaar spelen?