Vandaag, zaterdag 9 juni, is een bijzondere dag voor de selectieteams van Fortuna. Twee van de drie ploegen door naar de finale van het NK veld in Bennekom, en Fortuna D1 weet in 1 seizoen gewoon twee keer de titel Kampioen van Nederland  binnen te halen! De statistici binnen Fortuna kunnen ons vast wel vertellen of dit eerder is gebeurd; wij trainers en ouders vinden het in ieder geval een unicum!!

Vanmorgen om 8.45 uur reed er al een stoet auto’s naar Maasdijk, waar CKV Dijkvogels met heel veel vrijwilligers een geweldig goed georganiseerd toernooi neerzette. Weer eens wat anders dan een vroege bus, heerlijk zo’n NK in de buurt. Om 10.00 uur ploegenpresentatie, dan scherp blijven voor de eerste wedstijd om 11.35 uur.

De spelers voelden toch wel wat druk als kampioen van Nederland in de zaal, ook al deden coaches en ouders hun uiterste best die druk weg te nemen. Plezier moet voorop staan! Maar met een seizoen als dit, met alleen maar (dikke) overwinningen en 1 gelijkspel op het NK in de zaal, dan zijn de verwachtingen hoog.

De eerste poulewedstrijd tegen De Meeuwen uit Putten ging heel moeizaam. Na een 4-2 voorsprong werd er alsnog met 4-4 gelijkgespeeld. Maar in de andere poule verloren de de gedachte winnaars zelfs, dus we waren wel blij met een punt. De Meeuwen vierden het gelijkspel terecht als een overwinning. Maar hoe konden we die zenuwen nu een beetje wegnemen?

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen DVO D1, dat eerder vrij dik van Die Haghe D1 had verloren. Daar stond onze D1 met meer vertrouwen in het veld. DVO, met kinderen van een behoorlijke lengte, deed zijn uiterste best maar Fortuna deed het toch een stukje beter: 12-8 winst.

De derde poulewedstrijd moest worden gewonnen voor een plek in de finale. Die Haghe D1, een bekende tegenstander, had de eerste twee wedstrijden in winst omgezet.

Het geheim van de coaches Arline en Jord weten we (nog) niet, maar er stond een heel ander Fortuna D1 in het veld. Alert, snel, scherp! Na 12 seconden scoorde Lars van afstand het eerste doelpunt. Seth was ook helemaal op dreef, Lis stond heerlijk te rebounden en te verdelen en Sascha wist heel wat ballen te onderscheppen. In het andere vak gaf Fédor zijn tegenstander zoveel druk dat hij geen kant op kon en onderschepte veel ballen. Bibi stond steeds op de goede plek, Justin was altijd sneller dan zijn tegenstander en Angel was heel lekker bezig in de rebound en de aanval. Kortom, een heerlijke wedstrijd tegen een goed Die Haghe D1, maar Fortuna D1 won verdiend met 12-9. Op naar de finale!

Vitesse Barendrecht was enigszins verrassend in die finale terecht gekomen. Onze scout cq spion had al wat wedstrijden van hen bekeken en kon de coaches vertellen hoe op te stellen. Op het NK veld had de D1 ook al tegen Vitesse gespeeld en toen souverein gewonnen, maar nu ze zulke mooie overwinningen in de poule hadden behaald zou dat vast anders zijn.

Er kwam nog behoorlijk wat publiek uit Driebergen naar Maasdijk toe om onze jonge spelers aan te moedigen in de finale. De supportersschare van Vitesse was voltallig aanwezig inclusief oranje, toch wel erg stinkende rookbommen, dus een beetje tegenwicht was wel prettig. De D1 had besloten om er een hele goede finale van te maken: binnen een mum van tijd stond het 4-0. Snellere balbehandeling, strakke passes en prachtige combinaties, de doelpunten vielen als rijpe appeltjes….

Vitesse kwam nog wel even terug in de wedstrijd, de vermoeidheid zat natuurlijk wel in de benen. Bij 13-6 in het voordeel van Fortuna D1 floot de scheidsrechter af. Na een stroef begin een prachtige apotheose; een dik verdiende  Nederlandse titel op het veld!

Spelers en coaches Arline, Mirjam en Jord; wat een geweldige prestatie!

 

Share This