De afgelopen maand is er veel gebeurd binnen de vereniging. Zaken die duidelijk in het oog springen, maar ook zaken die niemand ziet en toch enorm belangrijk zijn. Zaken die allemaal een hele positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van onze vereniging. Gaat dan alles goed? Nee, was dat maar waar. Om zo’n punt dan te benoemen, de arbitrage blijft een punt. We krijgen dit niet op de rit en voldoen bij lange na niet aan onze sportieve verplichtingen met alle gevolgen van dien. Het bestuur herkent het probleem, maar helaas is hier nog geen oplossing voor gevonden.

Verbouwing
De verbouwing commissie vergadert wekelijks bij Fortuna en staat volledig in de startblokken. Alle technische mannen onder leiding van Ed Karbet staan klaar. Dat gegeven is voor het bestuur heel prettig werken. Je weet dat dit soort zaken in goede handen zijn en dat iedereen er klaar voor is om te gaan starten.

Ton voor Fortuna
De afgelopen weken hebben vele vrijwilligers hard gewerkt om alle actie in gang te zetten voor de “Ton van Fortuna”.

Soms gaat het om kleine bedragen, denk daarbij aan de heerlijke cake bij de koffie op zaterdag die geheel belangeloos door ouders wordt gebakken. Ik wil iedereen bedanken die daar zijn bijdrage al voor heeft geleverd. Vele dubbeltjes maken ook euro’s.

Zaterdag aanstaande is de grote Fortuna veiling. Een heel gezellige avond waarbij er verschillende mooie items worden aangeboden waar iedereen op kan bieden. Van een verzorgd weekend naar Parijs, een uniek kunstwerk van David Bowie, meetrainen met de A1, paintballen met tien personen tot een een populaire Hoverboard R1 is maar een kleine greep uit de vele mooie en leuke items die door onze sponsors, leden en andere relaties beschikbaar zijn gesteld. Dezelfde avond is er ook een superloterij. Koop nog snel je loten bij Guido en wie weet win jij straks één van de prachtige prijzen.

Ook de verkoop van de narcissen is gestart. Ik zie vele vaders en moeders via Facebook alle vrienden aanschrijven om toch vooral wat narcissen te bestellen. Dit zijn mooie initiatieven die zeker het kopiëren waard zijn. Al die mooie acties dragen enorm bij aan de verbouwing.

Sportief
Afgelopen zondag ging het tegen Blauw Wit in Amsterdam wel heel lekker met de jonkies van de selectie. Wat een mooie combinaties zagen we daar. Ik ben trots op de veerkracht van de selectie.

Ook de jeugd laat van zich horen. Vele ploegen werden kampioen. De D1 en C1 maken zich klaar voor het Nederlands Kampioenschap op 19 maart. De A1 kan zich komende zaterdag plaatsen voor de play-offs. Kom zaterdagavond lekker vroeg naar de Fortuna en moedig ook de A1 aan.

Beleving
De afgelopen weken zijn voor het bestuur van Fortuna dagen geworden die we niet meer gaan vergeten.

Het begon allemaal na een bespreking met onze hoofdsponsor Delta Logistiek. Het leek ons, het bestuur, goed om de huidige samenwerking met elkaar te bespreken en te evalueren. Een afvaardiging van Fortuna is toen naar Capelle a/d IJssel gereden om daar met elkaar te spreken.

Die avond hebben we tot laat gesproken over alle plannen van Fortuna en de ontwikkelingen binnen het topkorfbal in Nederland. Ook de plaats van Fortuna in deze (top)korfbalwereld werd besproken.

Delta Logistiek kon zich helemaal vinden in de doelstellingen en ambities van Fortuna. Delta Logistiek was voornemens om Fortuna met raad en daad bij te staan in een belangrijke doelstelling: ”Fortuna terugbrengen naar de top van Nederland”. Wij wisten dat Delta Logistiek als logistiek dienstverlener in de medische wereld alleen gaat voor het allerbeste. Wat we ook wisten is dat Delta Logistiek snel en vakkundig te werk gaat, maar wat er na die avond allemaal gebeurde is nauwelijks in dit stuk te beschrijven.

Fortuna wil een feest creëren tijdens de thuiswedstrijden. Wij als bestuur hadden wel een idee. De entertainment kennis van Marcel Segaar en de ideeën van Delta Logistiek moesten samen gaan zorgen voor het feest rondom de wedstrijd van Fortuna 1. Dit geldt niet voor één wedstrijd, maar voor alle thuiswedstrijden.

De Fortunahal werd omgetoverd tot een korfbaltempel. Fortuna staat weer op de kaart. Ik heb vele vrijwilligers hard zien werken om alles in zo’n korte tijd mogelijk te maken. Zonder al die vrijwilligers kunnen we als club niets. Dank jullie wel voor alle support.

Naast alle voorbereidingen van het entertainment geweld werd er gesproken met een aantal spelers uit de selectie. Plannen werden toegelicht en steun werd gevraagd en gekregen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat de sportieve prestaties vanzelf weer gaan komen. De drive binnen de spelersgroep is er. De randzaken zijn goed ingevuld. Laten we juist nu onze selectie ondersteunen en elke wedstrijd beleven als een finale. Ik reken op jullie!

Rest mij Delta Logistiek te bedanken voor hun inspirerende ondersteuning. De drive en snelheid van handelen was onwerkelijk. Ik kijk uit naar de volgende whatsapp berichten.

Ed Hom
Voorzitter

Share This