Fortuna kent één moeilijke fase, maar wint wel van LDODK

Met nog één wedstrijd in Poule A te gaan, is Fortuna/Delta Logistiek nog steeds ongeslagen. Zondagmiddag werd LDODK/Rinsma Modeplein met 28-20 verslagen, zonder dat de thuisploeg echt groots speelde. Sterker nog, halverwege de eerste helft, bleek de aanvallende motor gigantisch te haperen. Celeste Split en Mick Snel, topscorers van de wedstrijd, herstelden echter nog vlak voor de pauze.

Nik van der Steen, Daan Preuninger en Michelle van Geffen startten zondagmiddag op de bank en waren getuigen van een – binnen de toegestane norm – gevulde sporthal. Een verademing voor zowel de speler als de supporters, om weer eens een Korfbal Leaguewedstrijd voor eigen fans te spelen. De laatste thuiswedstrijd in de Korfbal League was alweer bijna twee jaar geleden.

LDODK beet via Erwin Zwart het spits af, waarna Joren van Nieuwenhuijzen pareerde. In een zeer doelpuntrijke beginfase was het stuivertje wisselen, totdat Renée van Ginkel met haar doorloopbal voor het eerst het verschil op twee bepaalde (7-5), toch liet LDODK geen moment de marge groter worden. Eerst Marlou Kuiper, daarna Marloes Frieswijk en uiteindelijk Marjolijn Kroon schoten de bezoekers elke keer terug op een verschil van één.

In minuut tien maakte Mick Snel zijn vierde van de middag, waarna de aanvallende motor flink begon te haperen. Harjan Visscher maakte weliswaar in minuut veertien nog de 10-8, maar vervolgens moest het aanwezige thuispubliek tien minuten wachten op een nieuwe Delftse treffer. Veel lof voor de Friese defensie die het vak van Fleur Hoek, Van Ginkel, Snel en Thomas Reijgersberg tot wanhoop dreven. Maar dat gold in zekere zin ook voor de overzijde, waar Visscher, Van Nieuwenhuijzen, Split en Jessica Lokhorst, de Friezen tot weinig goede kansen lieten komen.

Toch waren het de bezoekers die de ban konden breken, via een snelle 10-9 van André Zwart en uiteindelijk de gelijkmaker van Marvin Piepers. Uiteindelijk brak een strafworp van Split in minuut 23 de ban, die overigens een minuut later door Marjolijn Kroon werd gepareerd. Twee aanvallen later had Mick Snel echter zijn vijfde en zesde treffer alsnog weten te noteren, waardoor er met een 13-11 ruststand in Delft gepauzeerd werd.

Hoewel LDODK niet onverdienstelijk speelde, was het uiteindelijk niet opgewassen tegen het veelzijdige Fortuna/Delta Logistiek. Harjan Visscher, die al twee jaar in Delft speelt, speelde voor het eerst een Korfbal League thuiswedstrijd voor de Fortunezen, maar deed dat zeker niet onverdienstelijk, getuige zijn vele rebounds en tevens zes doelpunten. Datzelfde gold overigens ook voor de nieuwkomers Van Ginkel (driemaal trefzeker), Split (vijf doelpunten) en Snel (acht doelpunten).

Bij Fortuna/Delta Logistiek werd er veelvuldig gewisseld, met de rentree van Daan Preuninger, als meest opvallende wissel. Na ziekte en blessureleed, mocht hij eindelijk weer minuten maken. Een welkome opsteker voor de international, die ook Van Geffen, Lieneke Pries, Roos van Groen, Marieke Klaver en Van der Steen in zag vallen. Laatstgenoemde liet het aanwezige publiek nog eenmaal flink op de handen klappen. Met zijn onvervalste buzzerbeater zorgde Van der Steen namelijk voor de 28-20 eindstand.

Dinsdag wacht KZ/Thermo4u, de inhaalwedstrijd en tevens laatste pot van deze eerste competitiefase.