Fortuna maakt verschil in tweede helft

Een zeer regenachtige zaterdagmiddag leverde Fortuna/Delta Logistiek de eerste punten van het nieuwe seizoen op. In Alphen aan den Rijn was promovendus Tempo de tegenstander. Onder aanvoering van de gebroeders Jelle en Tom Steenbeek leek de thuisploeg een helft lang gelijkwaardig aan het achttal van Ard Korporaal en Damien Folkerts, maar na de theepauze was het verzet snel gebroken.

Tim Heemskerk en Claire van Oosten speelden eerder op de zaterdag al met Fortuna/Delta Logistiek 2 tegen KCC/SO natural en startten zodoende vanaf de kant. Ook Sanne Alsem, Michelle van Geffen en Joren van Nieuwenhuijzen keken vanaf de bank toe. Tussen de toeschouwers stond Mirjam Maltha, zij was eerder in de week geblesseerd afgehaakt.

Tempo begon furieus en zag onder andere Tom Steenbeek scoren. De jongste van de drie broers die in de basisopstelling van de Alphense ploeg stond, speelde op een blauwe maandag nog in de jeugd van de Delftse formatie, maar maakte destijds het seizoen niet af. Toch knokte Fortuna/Delta Logistiek zich uiteindelijk makkelijk terug in de wedstrijd. Fleur Hoek herstelde persoonlijk de achterstand van 4-2 naar 4-4, waarna Daan Preuninger en Eva van der Zon zelfs een twee punten voorsprong voor de bezoekers lieten noteren.

Richting de rust gingen beide ploegen gelijk op, waardoor het verschil bij rust slechts één verschil was. Jessica Lokhorst, die eerder in de week te horen kreeg dat ze niet bij de wedstrijdselectie van Oranje zal zitten tijdens het EK Korfbal, bleek gebrand om haar kwaliteiten ten toon te spreiden. In verdedigend opzicht maakte ze het haar directe tegenstander – en jeugdproduct van Fortuna/Delta Logistiek – Elma Schreuder erg lastig, terwijl ze zich zelf ook aanvallend liet gelden.

In rap tempo werd het kleine verschil, wat de promovendus hoop gaf op resultaat, steeds groter en groter. Het continu kunnen herhalen van aanvallen en de ijzersterke verdedigende druk deed Korporaal weer denken aan het Fortuna/Delta Logistiek van vorig seizoen, waarmee vriend en vijand werden verrast. Van Nieuwenhuijzen en Alsem kregen nog speelminuten en waren uiteindelijk getuige van een degelijke 13-20 overwinning, waarmee de eerste punten van het nieuwe seizoen een feit werden. Zondag wacht de laatste Ereklassewedstrijd voordat het vizier op de Korfbal League gaat. Het Amsterdamse AW.DTV komt op bezoek in Delft.