Fortuna niet voor de vijfde keer op rij in zaalfinale

Het is Fortuna/Delta Logistiek niet gelukt om zich voor de vijfde keer op rij te plaatsen voor de zaalfinale. DVO/Transus uit Bennekom won voor het eerst in Delft en schreef geschiedenis door zich daarmee voor de eerste keer in het bestaan te plaatsen voor de zaalfinale. De zaalfinale wordt aanstaande zaterdag om 16:15 uur in Ahoy gespeeld, waar PKC/Vertom de tegenstander zal zijn voor de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk.

In het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen nog gelijk op, maar aan het einde van de eerste helft sloeg DVO voor het eerst een gaatje en de toen nog regerend landskampioen is nooit meer langszij geweest. Een geweldige anticlimax voor spelers en staf, maar ook voor de club. Fortuna begon in een volle Fortuna-hal nog voortvarend met een zeer hoog schotpercentage, maar kwam gedurende de wedstrijd langzaam steeds meer in de Bennekomse wurggreep te liggen. Met een ruststand van 12-14 in het voordeel van DVO leek er nog niks aan de hand, maar Fortuna scoorde in de tweede helft nog maar vier keer. Ook wisselden Ard Korporaal en Damien Folkerts nog een aantal keren en kwamen Daan Preuninger en Mick Snel nog bij elkaar in een vak, maar het mocht allemaal niet meer baten.

Wat hadden we als club het graag anders gezien, maar DVO was beter en is over drie wedstrijden de terechte winnaar. En het mooie van sport is dat je niet altijd kunt voorspellen wie er gaat winnen. Helemaal niet na de 1-0 voorsprong die we hadden in deze play-off serie.

Dankwoord

Mijn grote dank gaat uit naar de selectie en staf. Het is weer een geweldig seizoen geweest in de Fortuna-hal, met ook nog tussendoor de IKF Champions League die wij zelf georganiseerd hebben. Selectie, we hadden natuurlijk allemaal liever zaterdag in Ahoy gestaan. Dat is helaas niet gelukt, maar enorm bedankt, we hebben weer vaak van jullie genoten dit zaalseizoen!

Ook een dankwoord voor de vele vrijwilligers die voorafgaand aan, tijdens en na wedstrijden opgetrommeld worden om elke thuiswedstrijd en elke play-off wedstrijd tot een succes te maken. Ik hoop dat wij als club ook volgend seizoen weer een beroep op jullie kunnen doen. In elk geval voor nu: hartstikke bedankt voor al jullie inzet!

B1

Maar laten we niet vergeten dat we nog niet helemaal klaar zijn. De B1 strijdt aankomende zaterdag om 09:30 uur namelijk om het landskampioenschap in Ridderkerk. Ja, het is vroeg! Maar dat gaat ons als club hopelijk niet beletten om zaterdagochtend de B1 aan te moedigen om landskampioen te worden. Laten we als club nog één keer alles uit de kast halen om er te zijn voor de B1. En B1, voor jullie heb ik nog een tip: finales zijn er namelijk om te winnen. Heel veel succes aanstaande zaterdag!

En iedereen, heel graag tot volgend seizoen!

Door: Joris Houweling

Foto: Frank Stollman

Lees meer nieuws

Elma, bedankt!

Kreeg jij ook altijd een verjaardagskaart van Fortuna voor je verjaardag? Dat klopt! Elma Woltman heeft meer dan 30 jaar lang alle verjaardagskaarten voor de kinderen

Lees meer »