Fortuna put vertrouwen in eigen schot en overklast KCC

KCC/CK Kozijnen is er niet in geslaagd om Fortuna/Delta Logistiek op een stuntje te trakteren. Waar Dalto vorige week tot in de slotminuut in de wedstrijd bleef, daar kon Fortuna/Delta Logistiek in haar tweede achtereenvolgende uitduel ditmaal wel overtuigend winnen: 16-30.

Goed nieuws was er voor Jessica Lokhorst. De international speelde al weer enkele weken mee met het reserveteam, maar mocht zaterdagavond haar rentree in de Korfbal League maken. De voormalig speelster van DVO/Accountor miste het veldseizoen en het EK door een blessure en een daarbij behorende operatie. Ze vormde de eerste aanval met Harjan Visscher, Joren van Nieuwenhuijzen en Celeste Split. Laatstgenoemde opende het bal met een afstandschot: 0-1, vrijwel direct gepareerd door Anouk Edens: 1-1.

Het tweede aanvalsvak werd ingevuld door Renée van Ginkel, Fleur Hoek, Thomas Reijgersberg en Nik van der Steen. Zij wisten in drie schoten het verschil op twee te zetten (1-3). Een schril contrast met de wedstrijd van een week eerder. Waar Fortuna toen kans op kans creëerde, maar niet tot doelpunten kwam, was het nu binnen tien minuten 2-8. Split had daar met drie doelpunten een belangrijk aandeel in.

En juist die snelle voorsprong haalde de spanning volledig uit de wedstrijd. KCC kwam moeizaam tot kansen en als het al tot kansen kwam, dan moest het vaak toezien hoe een afvallende bal in de handen van een Delftse speler belandde. Die troef van Fortuna kreeg de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst niet onder controle.

En wanneer de spanning uit de wedstrijd is, dan zit de digitale kijker natuurlijk te wachten op wat spektakel in de vorm van acties en doelpunten. Wat dat betreft heeft KCC een goede speler in huis, want het was het Randy Oosting die het virtuele applaus ontving. De van PKC overgekomen Oosting passeerde Van der Steen met een fraaie lichaamsschijnbeweging en rondde daarna met één hand af (4-9).

Voor Fortuna gold voornamelijk dat het weer vertrouwen in haar eigen schotpercentage wilde tanken. En dat lukte mede dankzij drie doelpunten per persoon van Split, Hoek en Van Nieuwenhuijzen. Een buzzerbeater van Lokhorst zorgde uiteindelijk voor een overtuigende ruststand van 5-13.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Fortuna/Delta Logistiek bleek een flinke maat te groot voor de Capelse ploeg. Toch zullen Ard Korporaal en Damien Folkerts ook kritisch zijn, hun ploeg had dan wel volledige grip op de wedstrijd, het speelde ook slordig met voornamelijk veel passfouten. En uiteraard geldt dat het seizoen nog lang duurt, toch zullen de beide keuzeheren liever vandaag dan morgen deze basis goed hebben staan.

Het smetje op de wedstrijd bleek uiteindelijk voornamelijk het uitvallen van Visscher. Na een actie aan de achterzijde van de korf, gleed hij uit, waarna hij een liesblessure leek op te lopen. Hij moest zijn wedstrijd beëindigen en werd vervangen door Mick Snel, die samen met Daan Preuninger, Roos van Groen en Michelle van Geffen op de bank begon.

Hoek en Split wisten met hun acties de Capelse verdediging keer op keer te teisteren, dit resulteerde in mening doelpunt en zelfs tot een groene kaart voor Demi van Oosten. De oud-speelster van Fortuna/Delta Logistiek kwam er te hard in na een vrije bal van Split en werd zodoende voor vijf minuten naar de kant gestuurd.

Van Groen, in het veld gekomen voor Lokhorst, zorgde voor het eerst voor een marge van tien punten. Waarna Wouter Wildschut zijn debuut mocht maken als vervanger van Snel. De jongeling kwam vorig jaar over van ONDO uit ’s-Gravenzande. Snel op zijn beurt, verscheen in het andere vak op de plek van aanvoerder Reijgersberg. De Amsterdammer scoorde direct, na een pass vanuit het andere vak van Van Nieuwenhuijzen. Van Nieuwenhuijzen was sowieso aanwezig. Hij was goed voor zes doelpunten en meerdere beslissende assists. Uiteindelijk was het Fleur Hoek die de eindstand op 16-30 bepaalde.

Lees meer nieuws

Share This