Fortuna/Delta Logistiek heeft in haar achtste wedstrijd van het seizoen haar zevende overwinning geboekt. De vijfde uitwedstrijd van deze Korfbal Leaguejaargang bij KCC/SO natural werd met 24-29 gewonnen. Nik van der Steen was wederom de meest trefzekere Fortunees met negen doelpunten.

Ook in het nieuwe jaar nog geen wijzigingen in de strategie, geen vaste vakken en dus zaterdagavond geen basisplaatsen voor Daan Preuninger, Tim Heemskerk en Mirjam Maltha. Tegenstander KCC is één van de ploegen die wel lof oogst voor haar spel, maar dat vooralsnog niet kan uitdrukken in punten. Tegen Blauw-Wit was het er vlak voor de kerst dichtbij en ook zaterdagavond kon de ploeg uit Capelle aan den IJssel lang mee.

De ploeg van Erik Wolsink en Ed van der Steen nam al vroeg in de wedstrijd de leiding. Onder aanvoering van de Capelse dames werden de openingstreffers van de jarige Thomas Reijgersberg en Joren Van Nieuwenhuijzen snel gepareerd (4-2). Fortuna/Delta Logistiek speelde in de beginfase slordig, had pech in de afronding en zag een gretig en zuiver KCC. Eigenlijk kon alleen Nik van der Steen zich op dat moment aan Delftse zijde onderscheiden.

Een kwartier lang had KCC het betere van het spel. Fleur Hoek had in dat kwartier lang pech in de afronding, maar was uiteindelijk tot tweemaal toe degene die de voorsprong van KCC teniet deed (7-7) en (11-11). Die laatste leek de definitieve nekslag, zeker nadat twee keer Van der Steen – hij scoorde zes keer in de eerste helft – Marcel Segaar en Jessica Lokhorst in de laatste minuten trefzeker bleken. Het zorgde voor een 13-15 ruststand.

Na de pauze leken de Delftenaren een beslissend gat te slaan, maar daar was KCC het niet mee eens. Meerdere keren kwam Fortuna/Delta Logistiek op een marge van drie, maar tot vier keer toe kwam de thuisploeg terug op één. Op 23-24 kreeg Van der Steen de ultieme kans om zijn tiende treffer te noteren en daarmee de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Die tiende treffer leek er ook te komen, zijn strafworp zat al, maar verdween op magische wijze toch nog uit de korf. Een duel tussen Mark Behrens en Thomas Reijgersberg zorgde ervoor dat de paal de bal uit de korf caremboleerde. Het duo Marcel Luttik/Joeri Kok beoordeelde het als een overtreding van Reijgersberg, die het daar zichtbaar niet mee eens was.

Die frustratie zette hij echter een aanval later om in zijn derde doelpunt. Daan Preuninger en Mirjam Maltha waren op dat moment al binnen de lijnen getreden. Het zorgde voor een impuls die Fortuna/Delta Logistiek zichtbaar goed deed. Het zorgde voor een bij vlagen sprankelend Fortuna/Delta Logistiek. Preuninger viel in met drie doelpunten en zorgde voor veel spectaculair spel. Maltha heerste – uiteraard – in de rebound en kon vanuit haar slimmigheid in een duel ook nog met één hand afronden. Reijgersberg zorgde uiteindelijk voor het grootste verschil (23-29), waarna Stefan Dekkers de eindstand op 24-29 bepaalde.

Share This